Brit die £150m Bitcoin verloor op vuilnisbelt zegt dat hij iedereen £50 geeft als hij er naar mag zoeken

Brit die £150m Bitcoin verloor op vuilnisbelt zegt dat hij iedereen £50 geeft als hij er naar mag zoeken

Een man uit Wales die per ongeluk een hardware wallet weggooide met daarop voor 150 miljoen pond aan Bitcoin, zegt dat hij nu genoeg geld heeft ingezameld om ernaar op zoek te gaan.

 

James Howells verloor 8000 Bitcoin in 2013 toen zijn ex zijn computer per ongeluk naar een vuilnisbelt in Newport bracht.

Howells probeert al jaren zijn verloren harde schijf terug te vinden, en ging zelfs zo ver dat hij gegevensdeskundigen inhuurde die ooit NASA hielpen een harde schijf terug te vinden uit een neergestort ruimteveer.

Howells is niet in staat de vuilnisbelt te doorzoeken vanwege de plaatselijke gemeente, die weigert hem te laten zoeken - ook al heeft hij hun een kwart van zijn fortuin aangeboden.

Na jaren van hindernissen zegt hij nu genoeg geld bijeen te hebben kunnen krijgen om het op te graven en te zoeken, ondanks dat de plaatselijke raad hem steeds weer weigerde.

Howells, een 37-jarige IT-arbeider, zegt dat hij een AI-specialist, een milieuteam, en 'diverse deskundigen' die de stortplaats veilig kunnen opgraven, heeft geworven.

Hij heeft zelfs 10% van de opbrengst toegezegd om een nieuwe 'cryptocurrency hub' in Newport te financieren en aan elke inwoner van Newport £50 aan Bitcoin te geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws