Nieuwe EU-regels pakken anonieme cryptobetalingen hard aan

Nieuwe EU-regels pakken anonieme cryptobetalingen hard aan

Het Europees Parlement heeft onlangs stappen gezet om anonieme cryptobetalingen aan banden te leggen, met de goedkeuring van nieuwe antiwitwaswetgeving (AML) die gericht is op cryptowallets. 

Op 19 maart hebben de leidende commissies van het EU-parlement met meerderheid gestemd voor deze nieuwe AML-regels, die voornamelijk externe serviceproviders zoals gecentraliseerde beurzen treffen. Cryptowallets die door deze partijen worden aangeboden, zullen niet langer anonieme transacties kunnen verwerken. Echter, het gebruik van hardware wallets voor het bewaren en overmaken van crypto blijft buiten schot van deze regelgeving.

Breyer en Gunnar Beck van Alternative für Deutschland waren de enige twee leden die tegen dit verbod stemden. Naast de regels rondom cryptotransacties, stelt de wetgeving ook grenzen aan anonieme contante betalingen; meer dan 3.000 euro bij commerciële transacties en een algeheel verbod op contante betalingen boven de 10.000 euro in zakelijke context.

Deze nieuwe maatregelen worden binnen drie jaar volledig implementeerbaar verwacht, wat de weg vrijmaakt voor strengere controle op financiële transacties binnen de EU om witwaspraktijken tegen te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws