lackRock wilt een fonds op de Ethereum blockchain gaan lanceren

lackRock wilt een fonds op de Ethereum blockchain gaan lanceren

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, heeft een nieuwe fase ingeluid in de financiële wereld met een aanvraag bij de SEC voor hun eerste tokenized asset fund, de BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund.

Dit zal een fonds worden waar een minimum investering van $100.000 voor nodig zal zijn. Het fonds zal worden getokeniseerd op de Ethereum blockchain, gebruikmakend van een ERC-20 token genaamd BUIDL, en aangeboden door Securitize.

 

Dit project, dat nog wacht op goedkeuring van de betreffende toezichthouders, maakt deel uit van BlackRock's ambitie om onmiddellijke afwikkeling mogelijk te maken en illegale activiteiten een halt toe te roepen door alle financiële activa te tokeniseren.

 

Larry Fink, CEO van BlackRock, ziet grote mogelijkheden in deze technologie om aandelen en obligaties op één centraal grootboek te zetten, wat leidt tot een veiligere en efficiëntere financiële toekomst. Deze actie toont BlackRock's inzet voor innovatie en hun vooropstaande positie in de ontwikkeling van vermogensbeheer en financiële services.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws