stablecoin-uitgever Circle leidt de weg in EU-cryptoregulering

stablecoin-uitgever Circle leidt de weg in EU-cryptoregulering

Circle, de uitgever van de stablecoins USDC en EURC, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de Europese cryptomarkt. Als eerste stablecoin-uitgever voldoet het bedrijf aan de nieuwe Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving van de Europese Unie, die op 1 juli 2024 van kracht is geworden.

Deze prestatie volgt op het verkrijgen van een Electronic Money Institution (EMI) licentie van de Franse banktoezichthouder ACPR. Hiermee kunnen USDC en EURC nu in de EU worden uitgegeven in overeenstemming met de MiCA-vereisten voor stablecoins en e-money tokens.

Circle heeft tevens Circle Mint gelanceerd voor zakelijke klanten in Europa. Dit platform biedt snelle en kosteneffectieve toegang tot het aanmaken en inwisselen van USDC en EURC binnen de Europese markt.

Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "Sinds onze oprichting heeft Circle gestreefd naar het bouwen van duurzame, conforme en goed gereguleerde infrastructuur voor stablecoins. Onze naleving van MiCA, een van de meest uitgebreide crypto-regelgevingen ter wereld, is een enorme mijlpaal in het brengen van digitale valuta naar mainstream acceptatie."

Van de top 10 stablecoins qua marktkapitalisatie is USDC momenteel de enige die MiCA-compliant is. 

Dante Disparte, Chief Strategy Officer bij Circle, ziet deze ontwikkeling als een belangrijke stap voorwaarts voor het gehele digitale financiële ecosysteem in Europa en daarbuiten. Hij benadrukt het belang van robuuste, transparante kaders om vertrouwen en adoptie te bevorderen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws