Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. De exchangfe is de toonaangevende digitale valuta-aanbieder in Nederland.

Bitvavo is begin 2018 live gegaan. Eerst was het een broker, maar op 9 maart 2019 werd Bitvavo een exchange. Sindsdien is Bitvavo uitgegroeid tot de grootste en goedkoopste beurs van Nederland. Ruim een ​​miljoen Nederlanders hebben al gehandeld op het platform.

U kunt nu contact opnemen met Bitvavo voor koersen op meer dan 175 verschillende cryptocurrencies die 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen worden verhandeld. Op deze pagina duiken we in de mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft. We bespreken onder andere het inzetten op Bitvavo, de voordelen van Bitvavo en de nadelen van Bitvavo als handelsplatform.

 

 

De voordelen van Bitvavo

 

Bitvavo heeft als grootste crypto-handelsplatform een aantal voordelen ten opzichte van de concurrentie. Door de enorme schaal van de operatie is Bitvavo in staat om de laagste tarieven in de markt aan te bieden. Verder heeft het platform een groot aanbod aan cryptocurrency’s waaruit je kunt kiezen en kun je eenvoudig en snel met iDEAL betalen.

 

1. De Laagste handelskosten van Nederland (0% – 0,25%)

 

Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse cryptocurrency aanbieder. Bij Bitvavo betaal je tussen de 0% en 0,25% handelskosten. Bij andere Nederlandse crypto exchanges liggen deze handelskosten al snel tussen de 1% en 3%. Het is trouwens zo dat hoe hoger het bedrag is waar jij als gebruiker mee handelt, des te lager de handelsfee is die jij moet betalen. Naast de handelskosten zijn er geen andere kosten verschuldigd voor de aankoop en/of verkoop van digitale valuta.

 

Zoals we al aangaven zijn de handelskosten bij Bitvavo dus niet voor iedereen hetzelfde. Tot een 30-daags handelsvolume van 100.000 euro betaal je als Taker 0,25 procent voor een transactie en als Maker 0,15 procent. Taker betekent dat je simpelweg ingaat op een bestaand aanbod in het orderboek en Maker betekent dat je zelf een order aanmaakt. Het loont bij Bitvavo dus om zelf je orders in te schieten.

 

Verhandel je binnen 30 dagen voor meer dan 100.000 euro aan cryptocurrency’s? Dan gaat je Taker fee naar 0,20 procent en je Maker fee naar 0,10 procent. Uiteindelijk gaat dit stapsgewijs door tot je een handelsvolume van 25.000.000 euro of meer bereikt. Dan geniet je de laagste transactiekosten met 0,04 procent als Taker en 0,03 procent als Maker.

 

2. Groot aanbod van 175+ crypto munten

 

Bitvavo heeft als doel om cryptocurrency’s naar de massa te brengen. Hierin slaagt het onder andere door op het platform meer dan 175 cryptocurrency’s beschikbaar te stellen voor haar gebruikers. Hiermee is het in Amsterdam gevestigde bedrijf één van de grootste beurzen in Europa. Behalve grote munten als BitcoinEthereumCardano en Ripple kun je bij Bitvavo ook terecht om nieuwe parels te ontdekken.

Het aanbod van cryptocurrency’s op een handelsplatform is een belangrijk onderwerp om in je keuze mee te nemen. Stel dat je een nieuwe interessante munt tegenkomt die niet op jouw platform beschikbaar is, dan ben je genoodzaakt om ergens anders een account aan te maken. Ben je van plan om veel verschillende munten te kopen? Dan is het belangrijk om voor een platform te kiezen waar veelbelovende projecten zo snel mogelijk in worden opgenomen.

 

3. Eenvoudig en snel betalen met iDEAL

Als Nederlander is het belangrijk dat een handelsplatform iDEAL in de betaalopties heeft. Hiermee kun je binnen enkele seconden aan de slag op het handelsplatform. Bitvavo heeft dit als Nederlandse partij met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) uiteraard geregeld. Hierdoor is het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s bij Bitvavo een fluitje van een cent. Na het maken van je account duurt het niet lang voordat je op het platform aan de slag kunt.

 

4. Geavanceerde interface voor ervaren traders

Bitvavo is de enige Nederlandse crypto verkoper die denkt aan ervaren traders. Zo kun je kiezen uit een basis en een geavanceerde exchange. De geavanceerde interface is compleet nieuw en is ontwikkeld voor de ervaren crypto traders. De geavanceerde exchange biedt de volgende mogelijkheden:

 

  1. De trading chart welke gebruikt kan worden voor technische analyses.
  2. Het orderboek welke is gevisualiseerd d.m.v. de depth chart.
  3. Geavanceerde orders.

 

Bij de geavanceerde interface zijn Euro en BTC de basis pairs welke verhandeld kunnen worden tegen meer dan 156 andere crypto’s die door Bitvavo worden ondersteund. Zo hoef je dus helemaal geen Binance te gebruiken om een goede crypto trader te worden.

 

5. Staken op Bitvavo

De laatste jaren is het zogenaamde staken van cryptocurrency’s enorm in populariteit toegenomen. Met staking doe je simpel gezegd mee in het beveiligen van de blockchain door jouw cryptocurrency’s op het spel te zetten om transacties en nieuwe blokken te verifiëren. Normaal gesproken doe je dit via een eigen node in het netwerk. Hiervoor moet je de software van de blockchain in kwestie downloaden. Grote beurzen als Bitvavo regelen dit echter voor hun klanten, zodat zij op technisch gebied niets hoeven te doen om van de rendementen van staking te profiteren. Je kunt bij Bitvavo verschillende cryptocurrency’s staken zonder dat je hiervoor iets bijzonders hoeft te doen. Zo kun je bij Bitvavo een passief inkomen genereren met je cryptovermogen.

 

Je kunt bijvoorbeeld stablecoins als Dai, Tether en USD Coin staken voor ongeveer 6,1 procent per jaar. Is het mogelijk om een rendement van 5,5 procent op Waves te pakken en kun je Cardano staken met een rendement van 5 procent per jaar. Ook is het mogelijk om Ethereum te staken bij Bitvavo voor een rendement van ongeveer 1,01 procent per jaar. Het zijn geen mega-rendementen, maar je moet bedenken dat je jouw crypto hiermee niet verliest. Er zitten natuurlijk wel risico’s aan, maar in principe blijf jij altijd de eigenaar van jouw cryptovermogen. Staking bij Bitvavo is zeker iets om je op in te lezen bij de keuze voor een nieuw handelsplatform.

 

De nadelen van Bitvavo

 

Eerlijk gezegd zijn er weinig echte nadelen te noemen als het gaat over Bitvavo als handelsplatform. De enige opmerking die we wellicht kunnen maken is dat Bitcoin en andere cryptocurrency’s in de kern bedacht zijn als onafhankelijke vormen van geld waar je niemand voor hoeft te vertrouwen. Je gebruikt Bitcoin en andere decentrale vormen van geld pas echt als je ze in een eigen wallet bewaart en nog beter als je daarnaast ook een eigen node draait. Als je geen eigen wallet hebt en geen node draait, dan vertrouw je net als bij traditionele banken je volledige vermogen aan Bitvavo toe.

 

Dat is in principe niet iets waar Bitvavo wat aan kan doen. Het is immers een gecentraliseerd handelsplatform. Bitvavo maakt het wel mogelijk om jouw Bitcoin of andere cryptovaluta van de beurs af te halen en naar een eigen wallet te sturen. Je kunt Bitvavo dus gebruiken als je startbasis om crypto te kopen en ze vervolgens naar je eigen wallet sturen. Als handelsplatform zijn er weinig bedrijven in Nederland die ook maar in de buurt komen bij de ervaring van Bitvavo.

 

Wil jij Cryptocurrency kopen met Bitvavo?
 

Ben jij op zoek naar een nieuw handelsplatform? Lees je dan vooral goed in over de verschillen tussen de aanbieders die je tegenkomt. Er zitten vaak grote verschillen in de handelskosten, het aanbod, het gebruiksgemak et cetera. Als het op Nederlandse beurzen aankomt gebruiken wij zelf altijd Bitvavo. Dit komt omdat het veruit de goedkoopste aanbieder van Nederland is en ze alles altijd strak op orde hebben op het platform. De meeste cryptomaten maken dan ook gebruik van Bitvavo als exchange
 

Klik hieronder om een account bij Bitvavo te maken en geniet gelijk van geen transactiekosten bij je eerste 1000 euro aan crypto!

 

 

KNOP (Maak een bitvavo account)