Wat is Flare (FLR)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Flare (FLR)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 • In het kort
 • Wat is Flare (FLR)?
 • Hoe werkt Flare (FLR)?
 • Flare (FLR) token en de tokenomics
 • Waar kan ik Flare (FLR) veilig kopen?
 • Is Flare (FLR) een goede investering?
 • Flare (FLR) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Flare is een Layer-1 oracle netwerk dat de kloof overbrugt tussen blockchains en het internet, waardoor ontwikkelaars interoperabele applicaties kunnen bouwen.
 • Flare heeft in januari 2023 een deel van zijn Songbird (SGB) en Flare (FLR) tokens uitgedeeld aan XRP-houders op verschillende exchanges.
 • De resterende tokens zullen in de komende drie jaar worden vrijgegeven, waarbij de toewijzingsmethode wordt bepaald door de community.

   

Wat is Flare (FLR)?

Flare Network (FLR) is in 2019 opgericht door Hugo Philion en is een Layer-1 blockchain die is ontworpen om slimme contracten en interoperabiliteit naar bestaande blockchains te brengen, specifiek gericht op blockchains die deze functionaliteit missen.

Het project werd bekend door zijn associatie met de XRP Ledger snapshot in 2020. Toen Flare in 2022 zijn mainnet lanceerde, ontvingen XRP houders een airdrop van Songbird (SGB) en Flare (FLR) tokens in verhouding tot hun XRP bezit op het moment van de snapshot.

 

Hoe werkt Flare (FLR)?

Flare is een vooruitstrevende blockchain die Ethereum's mogelijkheden benut, waardoor ontwikkelaars bestaande smart contracts en tools kunnen gebruiken. Het beveiligt zijn netwerk via een Proof-of-Stake mechanisme en beloont gebruikers die bijdragen aan de netwerkveiligheid.

Uniek zijn de protocollen voor het veilig verbinden met andere blockchains en het leveren van betrouwbare datavoedingen, waardoor Flare een centrale rol speelt in de interoperabiliteit tussen verschillende blockchainnetwerken. Dit biedt een solide basis voor het ontwikkelen van geavanceerde en veilige dApps.

 

Flare (FLR) token en tokenomics

Tokenomics

Het FLR token is de native cryptocurrency van Flare Network. Het wordt gebruikt voor:

 • Staking
 • Bestuur
 • Transacties
 • Toegang tot gegevens

Distributie

 • Eerste distributie (15%) - De eerste 15% (ongeveer 4,28 miljard FLR) werd gedropt in januari 2023. Deze airdrop was gebaseerd op een momentopname van XRP-holdings op 12 december 2020.
 • Resterende verdeling (85%) - De resterende 85% (ongeveer 24,25 miljard FLR) wordt verdeeld over 36 maanden (3 jaar) in een proces dat FlareDrop heet.
 • Schema - Deze FlareDrops vinden elke 30 dagen plaats, beginnend op 17 maart 2023 en eindigend op 30 januari 2026. Je kunt je tokens claimen op de Flare Network website tijdens het aangegeven claimvenster.
 • In aanmerking komen - Om in aanmerking te komen voor een FlareDrop moet je Wrapped FLR (WFLR) 23 dagen in je bezit hebben gehad voor de claimdag.
 • Niet opgeëiste tokens - FLR die niet binnen 67 dagen na een distributie zijn opgeëist, worden verbrand.

   

Waar kan ik veilig Flare (FLR) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit
 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Flare (FLR) een goede investering?

Het beoordelen van Flare (FLR) als investeringsoptie vereist inzicht in zowel de potentiële voordelen als de risico's. Hieronder vind je een helder overzicht van wat Flare te bieden heeft en welke uitdagingen er mogelijk zijn:

Voordelen

 1. Interoperabiliteit: Een groot probleem van blockchains is dat ze vaak op zichzelf staan, wat interactie en overdracht van activa tussen verschillende netwerken moeilijk maakt. Flare biedt een oplossing door verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om activa soepel over te dragen en te profiteren van de functionaliteiten van diverse netwerken.

 2. Smart Contract Functionaliteit voor Specifieke Blockchains: Niet alle blockchains kunnen smart contracts ondersteunen; een voorbeeld hiervan is XRP. Door samen te werken met de Ethereum Virtual Machine (EVM), brengt Flare smart contract mogelijkheden naar deze netwerken. Dit opent nieuwe kansen voor ontwikkelaars en gebruikers.

 3. Verbeterde Beveiliging voor PoS-Systemen: In de wereld van blockchain is veiligheid cruciaal. Flare maakt gebruik van een aangepast Avalanche consensusmechanisme, gecombineerd met Federated Byzantine Agreement (FBA), om de beveiliging van Proof-of-Stake (PoS) systemen te verhogen zonder volledig afhankelijk te zijn van economische stimulansen voor tokenhouders.

Nadelen

 1. Proof of Stake Problemen: Ondanks de voordelen van het FBA consensusmechanisme, dat snellere transacties en minder energieverbruik biedt dan Proof of Work, zijn er zorgen over veiligheidsrisico's. Als een aanzienlijk aantal validators zou samenspannen, kan dit het netwerk in gevaar brengen. Bovendien bestaat de kans dat het inzetten van FLR-tokens op de lange termijn minder aantrekkelijk wordt vergeleken met andere investeringsopties zoals liquiditeitsverschaffing aan DeFi-platforms.

 2. Uitdagingen voor FXRP: Flare's doel om smart contract functionaliteit naar de XRP Ledger te brengen door middel van een aangepaste versie van XRP, FXRP, komt met zijn eigen uitdagingen. Omdat Flare niet direct kan interageren met XRP-adressen vanwege het ontwerp van de XRP Ledger, is er een complexe oplossing nodig waarbij meerdere partijen samen een multi-signature adres beheren om FXRP-transacties goed te keuren.

   

Flare (FLR)cryptoverwachtingen en technische analyse

Als we naar de daily chart kijken, zien we dat FLR bullish werd in oktober 2023 en een opwaartse trend heeft ingezet. Op dit moment bevinden we ons echter op weerstand bij $ 0,045659 en we moeten boven dat prijsniveau breken en sluiten om verder te gaan naar de opwaartse trend. Zodra het $0.045659 prijslevel is bereikt, kunnen we op zoek naar de volgende hogere doelen, zoals $0.079157 en $0.259622.

We moeten echter ook rekening houden met de market cap en tokenomics van de token. Realistisch gezien zou FLR een marktkapitalisatie van ongeveer $9,55 miljard nodig hebben om $0,259622 te bereiken bij het huidige circulerende aanbod.

Bovendien zal het totale aanbod van FLR tot 2026 blijven groeien door de voortdurende distributie van overgebleven tokens, wat een neerwaartse druk zou kunnen uitoefenen op de prijs van de token, waardoor sommige voorspelde prijsdoelen moeilijker te bereiken zijn.

Dit is een moment opname van 10-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws