Ripple CEO: " cryptomarkt zal verdubbelen tot 5 biljoen"

Ripple CEO: " cryptomarkt zal verdubbelen tot 5 biljoen"

De toekomst van de cryptomarkt ziet er rooskleurig uit, althans als we Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, mogen geloven. In een recent interview met CNBC heeft hij zijn optimisme uitgesproken over een aanzienlijke groei van de markt.

Garlinghouse verwacht dat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency tegen eind 2024 kan verdubbelen tot maar liefst $5 biljoen. "Ik heb veel trends in deze industrie zien komen en gaan," aldus Garlinghouse. "Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat de macro trends, zoals de ETF's, voor het eerst echt institutioneel geld aantrekken."

Een belangrijke factor die bijdraagt aan deze positieve vooruitzichten is de introductie van de eerste Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's). Deze ontwikkeling maakt het voor traditionele instellingen en retailbeleggers mogelijk om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder de complexiteit van het direct bezitten en opslaan van de digitale valuta. Dit zou de vaak volatiele bitcoinmarkt de broodnodige stabiliteit en legitimiteit kunnen bieden.

Daarnaast wordt er met smart uitgekeken naar de aanstaande bitcoin halving later deze maand. Dit evenement, dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van bitcointransacties. Dit leidt tot een vermindering van het aanbod, wat, bij een gelijkblijvende of zelfs stijgende vraag, de prijs van bitcoin theoretisch kan opdrijven. Historisch gezien zijn halvings gevolgd door prijsstijgingen, maar niemand kan in de toekomst kijken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws