Nieuw rapport voorspelt sleutelrol voor klassieke gameontwikkelaars in blockchain-sector

Nieuw rapport voorspelt sleutelrol voor klassieke gameontwikkelaars in blockchain-sector

Uit het '2023 State of the Industry Report' van de Blockchain Gaming Alliance (BGA), gepubliceerd op 12 december, blijkt dat bijna 40% van de ontwikkelaars in de blockchain-gamingindustrie verwacht dat traditionele gamingstudio's in 2024 een sleutelrol zullen spelen in de groei van Web3-gaming.

Volgens het rapport gelooft 37,8% van de respondenten dat de toetreding van Web2-studio's tot de Web3-ruimte, door het lanceren van nieuwe games of het integreren van blockchain-elementen in bestaande games, een significante impuls zal geven aan de industrie in 2024.

Bovendien gaf 19,8% van de ondervraagden aan dat traditionele gamestudio's die non-fungible tokengames lanceren een belangrijke factor zijn, terwijl 15,2% het overstappen van deze studio’s naar Web3 benadrukt. Over het algemeen meent 35% van de respondenten dat de grootste voordelen voor de industrie voortkomen uit Web2-gamestudio's die zich committeren aan het adopteren van Web3-technologie.

Blockchain-game-ontwikkelaars zijn optimistisch over 2024 als een jaar van significante adoptiegroei. Meer dan de helft van de respondenten verwacht dat meer dan 20% van de totale wereldwijde gaming-industrie, met een waarde van $347 miljard, blockchain-technologie zal gebruiken.

In het derde kwartaal van 2023 werd $600 miljoen geïnvesteerd in Web3-gamingprojecten, wat de totale investeringen in het jaar op meer dan $2,3 miljard brengt. Volgens een rapport van Fortune Business Insights zal de wereldwijde blockchain-gamingmarkt naar verwachting tegen 2030 groeien naar $615 miljard, een jaarlijkse groei van 21,8% vanaf $128 miljard in 2022.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws