Wikipedia-medeoprichter over Bitcoin: "Banken werken, bitcoin niet"

Wikipedia-medeoprichter over Bitcoin: "Banken werken, bitcoin niet"

De medeoprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, heeft onlangs op sociale mediaplatform X zijn scepticisme over Bitcoin uitgesproken. Ondanks dat Bitcoin (BTC) momenteel de meest populaire cryptocurrency is qua aantal wallets ziet Wales weinig potentie in het netwerk.

Wales maakte een spottende opmerking door te stellen dat hij het wachtwoord van zijn bankaccount was verloren en daarmee zijn gehele vermogen, om vervolgens te benadrukken dat dit bij banken niet mogelijk is: “Want banken werken, en bitcoin niet.” Deze uitspraak, hoewel kort, valt direct het principe van Bitcoin aan, waarbij verlies van inloggegevens kan leiden tot het volledige verlies van bitcoins.

Deze opmerking van Wales staat in contrast met de positieve houding van sommige Amerikaanse tech-grootheden ten opzichte van Bitcoin. Zo heeft Apple-medeoprichter Steve Wozniak zich vorig jaar lovend uitgelaten over de cryptocurrency en wordt vermoed dat ook Meta-CEO Mark Zuckerberg een voorstander is.

De kritiek van Wales op Bitcoin heeft gemengde reacties opgeleverd. Bitcoiner Brandom Quittem reageerde fel met: “Zeg dat tegen de 1 miljard mensen met een bankrekening.” Mensenrechtenactivist Alex Gladstein van de Human Rights Foundation benadrukte dat banken voornamelijk effectief zijn in landen met een solide rechtssysteem en sterke valuta, wat slechts voor 1 miljard mensen geldt. Marktanalist Lyn Alden haalde het voorbeeld aan van een Libanese dokter die 95% van zijn vermogen verloor door hyperinflatie, een situatie waarin Bitcoin juist aan populariteit wint.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws