Bitzlato oprichter bekent schuld in $700 miljoen crypto witwaszaak

Bitzlato oprichter bekent schuld in $700 miljoen crypto witwaszaak

Anatoly Legkodymov, de oprichter en voormalig CEO van de cryptobeurs Bitzlato, heeft schuld bekend in een zaak die draait om de illegale verzending van honderden miljoenen dollars aan crimineel geld. Dit werd bekendgemaakt door het Amerikaanse ministerie van justitie. 

Het ministerie van justitie stelt dat Bitzlato uitgroeide tot een toevluchtsoord voor crimineel kapitaal, mede doordat het bedrijf onvoldoende know-your-customer (KYC) procedures hanteerde. Het platform faciliteerde meer dan 700 miljoen dollar aan crypto-transacties met gebruikers van Hydra Market, een gesloten online drugsbazaar, aldus het ministerie.

De arrestatie van Legkodymov in januari door de autoriteiten kwam nadat zijn platform beschuldigd werd van betrokkenheid bij witwaspraktijken. Zijn schuldbekentenis bevestigt dat hij op de hoogte was van het misbruik van Bitzlato voor criminele doeleinden. Het ministerie merkt op dat criminelen profiteerden van de lakse controlemaatregelen van het platform.

Als onderdeel van zijn overeenkomst met de autoriteiten, heeft Legkodymov ingestemd met het opheffen van Bitzlato en het laten varen van zijn aanspraak op 23 miljoen dollar aan assets van het platform. Het ministerie van justitie benadrukt dat Legkodymov ten onrechte dacht dat hij vanuit het buitenland veilig kon opereren, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws