"Een brug tussen blockchaintechnologie en echte toepassingen"

"Een brug tussen blockchaintechnologie en echte toepassingen"

Vanaf 5 December is Casper beschikbaar zijn op Bitvavo. In een recent interview met Ralf Kubli van de Casper Association, deelt hij zijn inzichten over de bijzondere eigenschappen van Casper en zijn visie op de toekomst van blockchain.

Kubli, wiens technologische reis begon aan de Universiteit van Zürich, ontdekte Ethereum in 2015 en verdiepte zich in Bitcoin. Hij ziet blockchain als een grotere revolutie dan het internet in 1995. "Blockchains stellen de veilige en efficiënte identificatie en overdracht van waarde mogelijk, dit gaat over economische systemen en nieuwe bedrijfsmodellen," zegt Kubli.

Casper onderscheidt zich in de blockchain-ruimte met een schaalbare architectuur en nadruk op de upgradability van smart contracts. Belangrijk is de Weighted Key Management die de veiligheid verhoogt en flexibele toegangscontrole voor smart contracts mogelijk maakt. "Onze visie is om de kloof te overbruggen tussen blockchain-technologie en real-world toepassingen," deelt Kubli.

Casper's visie omvat vier pijlers: tokenisatie, het ondersteunen van de creatoreconomie, het revolutioneren van financiën met algoritmische standaarden en het transformeren van intellectueel eigendomsbeheer. "De blockchain is toekomstbestendig, wat betekent dat het verleden onveranderlijk is en de toekomst ongeschreven en aanpasbaar moet zijn," licht Kubli toe.

Wat betreft de praktische toepassingen, ziet Casper mogelijkheden in de gamingindustrie, traditionele en digitale financiën, enterprise toepassingen voor NFT's en financiële applicaties. De CSPR-token speelt een cruciale rol in het Casper Network, vergelijkbaar met hoe ETH functioneert in het Ethereum Network.

Casper Association en Casper Labs werken samen met partners zoals Ariadne aan Nucleus Finance, een project dat het financiële systeem transformeert met blockchain-technologie. Kubli benadrukt de belangrijke rol van de community in de ontwikkeling van Casper.

"Communitybetrokkenheid is fundamenteel voor het succes van elk blockchain-initiatief," zegt Kubli. Hij kijkt uit naar de mijlpalen in de roadmap van Casper voor 2024, waaronder belangrijke protocolupgrades die de prestaties zullen verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws