Wat is BitTorrent (BTT) crypto? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt deze cryptocurrency

Wat is BitTorrent (BTT) crypto? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt deze cryptocurrency

Wat is BitTorrent (BTT)?

BitTorrent, opgericht in 2001 en overgenomen door de Tron Foundation in 2019, is een baanbrekend peer-to-peer (P2P) bestandsuitwisselingsprotocol. Het introduceerde de BitTorrent (BTT) token, een TRC-10 utility token, om de efficiëntie binnen zijn netwerk te verbeteren en gebruikers te belonen​​. Met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers is BitTorrent een van de grootste gedecentraliseerde protocollen ter wereld, zelfs groter dan Bitcoin in termen van gebruik​​.

Het protocol gebruikt een gedecentraliseerde aanpak om bestanden te delen, waarbij gebruikers stukjes data onderling uitwisselen, wat het mogelijk maakt grote bestanden efficiënt en kosteneffectief te verspreiden. Deze methode vermindert de belasting op individuele servers en verhoogt de downloadsnelheid, terwijl het ook een oplossing biedt voor het probleem van internetopstoppingen door de verdeling van de datalast​

 

Hoe werkt BitTorrent (BTT)?

BitTorrent, oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om grote bestanden efficiënt over het internet te verspreiden, werkt op een peer-to-peer-netwerk. In dit netwerk deelt elke gebruiker ('peer') stukjes van het bestand met anderen. Dit proces staat bekend als 'seeding'. Gebruikers die bestanden downloaden, worden 'leechers' genoemd totdat het downloadproces is voltooid en ze zelf seeders worden​​.

Een sleutelinnovatie van BitTorrent is de 'BitTorrent Speed'-functie, die gebruikers beloont met BTT-tokens voor het delen van bestanden. Dit creëert een netwerkeffect waarbij meer gebruikers gemotiveerd zijn om bestanden te delen, waardoor de algehele snelheid en efficiëntie van het netwerk verbeteren. Het protocol verdeelt bestanden in kleine stukken, waardoor meerdere gebruikers tegelijkertijd delen van hetzelfde bestand kunnen downloaden. Dit verhoogt de downloadsnelheid aanzienlijk en vermindert de afhankelijkheid van een enkele bron​​.

 

BTT Token en de Tokenomics


De BitTorrent Token (BTT) speelt een cruciale rol in het BitTorrent-ecosysteem. Het is een TRC-10 token, gecreëerd op de Tron blockchain. De totale voorraad van BTT is vastgesteld op 990 miljard tokens, waarvan een aanzienlijk deel al in omloop is​​.

De tokenverdeling is als volgt:

  • TRON Foundation: 20%
  • BitTorrent Foundation en team: 19%
  • BitTorrent ecosysteem: 19,9%
  • Airdrops (Tron en BitTorrent): 20,1%
  • Openbare verkoop: 17%
  • Partnerschapstokens: 4%

Deze verdeling van tokens is bedoeld om verschillende belanghebbenden binnen het ecosysteem te ondersteunen en te stimuleren. BTT wordt gebruikt als een beloningssysteem voor seeding en als een manier om transacties en interacties binnen het BitTorrent-netwerk te faciliteren​​.

 

Waar kan ik veilig BitTorrent (BTT) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Is BitTorrent (BTT) een goede investering?

BitTorrent (BTT) kan worden beschouwd als een potentiële investeringsoptie binnen de wereld van cryptocurrency en gedecentraliseerde netwerken. De combinatie van het gevestigde BitTorrent-protocol en de nieuwe BTT-token biedt een unieke aanpak in de peer-to-peer technologie. Deze integratie kan een positieve impact hebben op het netwerk door het stimuleren van bestandsdeling en actieve deelname.

 

Verwachtingen voor BitTorrent en een Technische Analyse 

BTT bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse push. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. BitTorrent heeft het level $0.....36 level succesvol omgezet tot support en zou nu sneller kunnen gaan zoeken naar de resistance op $0....102. Het bullish scenario voor BTT zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking treden. 

Dit is een moment opname van 06-12-2023, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

 

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws