Bitcoin stijgt door de $44K door vooruitzicht Spot ETF van BlackRock

Bitcoin stijgt door de $44K door vooruitzicht Spot ETF van BlackRock

De groeiende interesse van institutionele grootmachten zoals Fidelity en BlackRock in Bitcoin botst met een cryptomarkt die terughoudend is om de digitale valuta tegen lagere prijzen te verkopen. Deze strijd tussen toenemende vraag en krap aanbod heeft geleid tot speculaties over een mogelijke stijging van Bitcoin naar de $60.000.

In deze financiële dynamiek heeft Mike Alfred, een gerenommeerde waarde-investeerder en adviseur, een opvallende voorspelling gedaan: de cryptomarkt zal waarschijnlijk niet toestaan dat BlackRock en soortgelijke financiële reuzen Bitcoin kopen voor minder dan $60.000 per stuk. Alfred benadrukt de sterke institutionele vraag en de mogelijkheid dat Wall Street firma's gedwongen worden om hogere prijzen te betalen voor Bitcoin.

De interesse in Bitcoin als bescherming tegen inflatie is vooral zichtbaar bij de generatie die binnenkort met pensioen gaat. Na de pandemische ingrepen van de Federal Reserve, die leidden tot hoge inflatie, blijven de rentetarieven boven de comfortzone van de Fed, wat de Bitcoin-waardering kan beïnvloeden.

Hoewel de goedkeuring van Bitcoin ETFs door toezichthouders zoals de SEC nog in de wacht staat, zou een positieve beslissing een instroom van kapitaal vanuit de 'boomer'-generatie naar Bitcoin kunnen betekenen. Maar de cruciale vraag is of de SEC haar goedkeuring zal geven voor spot Bitcoin ETFs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws