Ethereum's generale repetitie voor "de merge’ succesvol, koers springt het groen in

Ethereum's generale repetitie voor "de merge’ succesvol, koers springt het groen in

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben weer een succes geboekt. De derde en laatste test merge is succesvol afgerond op het Goerli testnet. Dit maakt het steeds waarschijnlijker dat er binnenkort een mainnet-fusie zal plaatsvinden.

 

Ethereum is succesvol samengevoegd op testnet

Tim Beiko, een van de ontwikkelaars achter Ethereum, maakte gisteravond op Twitter bekend dat de Goerli-fusie rond was. Goeli is een netwerk dat het hoofdnetwerk emuleert en dus dient als testomgeving voor ontwikkelaars. Door samenvoegingen op dit netwerk te testen, kunnen ze achterhalen of er nog bugs in de code zitten. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat deze bugs problemen veroorzaken op het hoofdnetwerk.

Om 03:50 Nederlandse tijd om precies te zijn, heeft Goerli de fusie succesvol doorgevoerd. Het signaal dat de fusie is voltooid, zijn twee panda's die zeggen "POS geactiveerd". POS verwijst naar Proof of Stake, het protocol waarnaar Ethereum zal overschakelen.

 

 

 

Het valt nog te bezien of het testnet nu grote problemen tegenkomt. Als dit het geval is, kan de mainnet-fusie vertraging oplopen. Dit zal momenteel naar verwachting deze maand plaatsvinden. Het vorige testnet is succesvol omgeschakeld.

ETH-prijs reageert positief
Het nieuws van de succesvolle test had een positieve invloed op de prijs van Ethereum. Hoewel alle prijzen redelijk groen waren vanwege de relatief positieve inflatiegegevens van gisteren, was ETH een van de snelste stijgers. De prijs is de afgelopen 24 uur met 11,6% gestegen. In de afgelopen 7 dagen is dit aantal met 15,4% gestegen.

Voor degenen die niet precies weten wat een fusie is; Ethereum gebruikt nog steeds miners om transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen, zoals Bitcoin (BTC). Maar om het netwerk zuiniger en schaalbaarder te maken, werken ontwikkelaars al jaren hard om de overstap naar PoS te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws