Binance ziet bijna een miljard dollar verdampen na veroordeling Ex-CEO

Binance ziet bijna een miljard dollar verdampen na veroordeling Ex-CEO

De grootste cryptovalutabeurs ter wereld, Binance, met 150 miljoen gebruikers, is getroffen door een geldonttrekking van bijna een miljard dollar. Deze gebeurtenis volgt op de schuldigverklaring van voormalig CEO Changpeng Zhao aan witwaspraktijken.

Zhao's aftreden als CEO en zijn vervanging door Richard Teng hebben bijgedragen aan de onrust onder beleggers. Het onderzoek van het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) naar Binance's facilitering van internationale geldtransfers onthulde overboekingen van meer dan $900 miljoen tussen Amerikaanse en Iraanse gebruikers.

Het DOJ heeft ook aangegeven dat Binance transacties mogelijk heeft gemaakt tussen criminele en terroristische netwerken. Dit omvatte directe overboekingen van ongeveer $106 miljoen in bitcoin naar wallets van de Russische dark web marktplaats Hydra.

Bovenop deze ontwikkelingen staat Binance voor een mogelijke boete van $4,3 miljard van het DOJ. De crypto-industrie, reeds geschokt door het faillissement van FTX, wordt geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van imago en stabiliteit.

Decentralisatie, hoewel een kernkenmerk van cryptocurrency, blijft volgens GlobalData meer een aspiratie dan een standaard binnen de sector. De interactie tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde technologieën wordt gezien als essentieel voor de stabiliteit en infrastructuur van de crypto-industrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws