Changpeng Zhao "CZ" treedt Af als ceo van Binance

Changpeng Zhao "CZ" treedt Af als ceo van Binance

Changpeng "CZ" Zhao, CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange qua handelsvolume, is opgestapt als CEO. Deze ontwikkeling volgt op Zhao's schuldig pleidooi aan criminele aanklachten in een onderzoek geleid door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ). 

Gedurende 2023 bevond Binance zich in een reeks juridische gevechten met verschillende regelgevende instanties, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC), de Commodity Futures Trading Commission (CTFC) en het DOJ. De beschuldigingen varieerden van witwassen tot fraude, waardoor de exchange onder intensieve controle kwam te staan.

Op 20 november kwam Zhao's beslissing om schuldig te pleiten aan meerdere aanklachten van het DOJ als een schok voor velen in de crypto-gemeenschap. Dit pleidooi maakte deel uit van een voorgestelde schikking met het DOJ, waarbij naar verluidt een aanzienlijke afkoopsom van 4,3 miljard dollar is inbegrepen. Zhao's aftreden als CEO viel samen met een aanstaande aankondiging van het DOJ, wat suggereert dat er een directe link is tussen zijn schuldig pleidooi en zijn vertrek bij het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws