Avalanche (AVAX) onder druk door aankomende token ontgrendeling

Avalanche (AVAX) onder druk door aankomende token ontgrendeling

Avalanche staat voor een aanzienlijke ontgrendeling van tokens, die naar verwachting enige verkoopdruk zal uitoefenen op de AVAX-token. Op vrijdag staat een ontgrendeling gepland van 9,54 miljoen AVAX-tokens, wat de circulerende voorraad met bijna 3% zal verhogen.

Deze aanstaande gebeurtenis heeft al invloed op de markt, waarbij de prijs van AVAX met 1,7% daalde in afwachting van de ontgrendeling. De ontgrendeling van de tokens, ter waarde van ongeveer $213,35 miljoen, vertegenwoordigt 2,68% van de circulerende voorraad van de Layer 1-token.

De vrijgegeven tokens zullen worden verdeeld onder strategische partners, oprichters, het team en zullen als airdrop aan de community worden gegeven. Het grootste deel van de tokens, 4,5 miljoen AVAX ter waarde van $100,62 miljoen, is bestemd voor het team.

Een vergelijkbare ontgrendeling vond plaats op 26 augustus 2023. In de week voorafgaand aan dit evenement daalde de prijs van AVAX met 7%, omdat marktdeelnemers een toename in verkoopdruk verwachtten, wat zou leiden tot een lagere prijs van de Layer 1-token na de ontgrendeling.

Interessant is dat de prijs van AVAX zijn driemaandelijkse piek van $24 bereikte op vrijdag, maar vervolgens zijn winst weer verloor in het weekend, dalend naar $22,47 op maandagochtend. In de afgelopen maand realiseerde AVAX een rendement van 142% voor houders, aangevoerd door een marktbrede rally geleid door Bitcoin.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws