Wat is ICON (ICX)? Een eenvoudige uitleg over de crypto ICX

Wat is ICON (ICX)? Een eenvoudige uitleg over de crypto ICX

Inhoudsopgave:

  1. Belangrijkste Punten
  2. Wat is ICON (ICX)?
  3. Hoe Werkt ICON (ICX)?
  4. ICX Token en de Tokenomics
  5. Waar Kan Ik Veilig ICON (ICX) Kopen?
  6. Is ICON (ICX) een Goede Investering?

     

In het kort

  • ICON (ICX) is een innovatief blockchain-netwerk dat verschillende blockchain-communities met elkaar verbindt.
  • Het netwerk maakt gebruik van een uniek consensusmechanisme, bekend als Delegated Proof of Contribution.
  • De recente update IISS 3.1 heeft de tokenomics van ICX verbeterd, gericht op duurzaamheid en stimulering van staking.
  • ICON biedt diverse toepassingen binnen onder meer overheids- en gezondheidszorgsystemen.

     

Wat is ICON (ICX)?

ICON, gelanceerd in 2017 door een Zuid-Koreaans bedrijf, is meer dan alleen een cryptocurrency. Het is een volledig blockchain-netwerk dat tot doel heeft verschillende blockchain-softwareprogramma's met elkaar te verbinden via het ICON-netwerk. Dit netwerk dient als een soort blockchain-hub, een verbindingspunt dat een belangrijke behoefte in de snelgroeiende blockchain-technologie aanspreekt.

Een uitdaging voor de wijdverspreide adoptie van blockchain is dat elke afzonderlijke blockchain-gemeenschap zijn eigen netwerk gebruikt. ICON's vermogen om deze afzonderlijke netwerken met elkaar te verbinden, is een grote stap voorwaarts in de technologie, met toepassingen variërend van financiën tot gezondheidszorg.

Een van de grote projecten van ICON is de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde rijbewijzen met hun Decentralized Identity (DID)-technologie, een systeem dat individuen in staat stelt hun geverifieerde persoonlijke informatie op hun mobiele telefoon te bewaren.

 

Hoe werkt ICON (ICX)?

In tegenstelling tot Bitcoin en vele andere altcoins, vertrouwt ICON niet op mining om consensus te bereiken en nieuwe blokken in het netwerk te creëren. In plaats daarvan maakt het ICON-netwerk gebruik van het Delegated Proof of Contribution consensusalgoritme om de nodes te kiezen die nieuwe blokken aan de blockchain moeten toevoegen. Deze methode wordt beschouwd als efficiënter en democratischer dan het traditionele Proof of Stake-protocol.

Het ICON-netwerk bestaat uit vijf hoofdcomponenten die de werking van het netwerk waarborgen: de Icon Republic, Icon Communities, Community Representatives, Community Nodes, en Citizen Nodes. Het netwerk wordt aangedreven door Loopchain, een krachtige enterprise blockchain met slimme contractfuncties. Loopchain zorgt voor de functionaliteit van geïntegreerde berichtenuitwisseling tussen verschillende economieën en applicaties via het Loop Fault Tolerance-algoritme. Ook heeft ICON zijn eigen IRC-16-tokenstandaard, geïntroduceerd in 2019, waarmee netwerkdeelnemers effecten en getokeniseerde activa kunnen uitgeven. Deze structuur maakt ICON tot een veelzijdig en aanpasbaar platform, geschikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren.

 

ICX Token en de Tokenomics


De tokenomics van ICON (ICX) zijn essentieel voor het begrijpen van de waarde en werking van dit netwerk. Een van de kernaspecten van ICON's tokenomics is de verdeling van de ICX-tokens, die cruciaal is voor de stabiliteit en groei van het ecosysteem.

De verdeling van ICX-tokens binnen het ICON-netwerk is als volgt:

  • Stemmers (ICX Stakers): Een aanzienlijk deel van de nieuwe ICX-tokens wordt toegewezen aan gebruikers die hun tokens staken. Dit stimuleert gebruikers om actief deel te nemen aan het netwerk door hun tokens vast te zetten, wat op zijn beurt bijdraagt aan de netwerkveiligheid en consensus.
  • Blokproducenten (P-Reps): Een ander deel van de nieuw gecreëerde tokens wordt uitgekeerd aan P-Reps. Deze beloning dient als stimulans voor het onderhouden en beveiligen van het netwerk.
  • CPS-Fonds: Een bepaald percentage van de tokens wordt gereserveerd voor het Contribution Proposal System, dat projecten financiert die bijdragen aan de ontwikkeling van het ICON-ecosysteem.
  • Toekomstige Ontwikkelingen: Met de voortdurende ontwikkeling van ICON kan de verdeling van tokens evolueren om nieuwe functies en rollen binnen het netwerk te ondersteunen, zoals Relays in het Blockchain Transmission Protocol (BTP).

Deze verdeling zorgt voor een evenwicht tussen het stimuleren van actieve betrokkenheid van de gemeenschap en het ondersteunen van de ontwikkeling en het onderhoud van het netwerk. Het is een belangrijk aspect dat bijdraagt aan de gezondheid en de langetermijnvisie van het ICON-ecosysteem.

 

Waar kan ik veilig ICON (ICX) kopen?

 

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit



Bitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


 

Is ICON (ICX) een goede investering?

Bij het overwegen of ICON (ICX) een goede investering is, duiken diverse aspecten op die zowel kansen als uitdagingen bieden. ICON's ambitie om verschillende blockchain-netwerken te verbinden en zijn praktische toepassingen in sectoren zoals gezondheidszorg en overheid, geven het project een stevige basis. Deze factoren suggereren een potentieel voor groei en adoptie op lange termijn, wat van cruciaal belang is voor de levensvatbaarheid van een cryptocurrency.

De recente update van de tokenomics in IISS 3.1, gericht op duurzaamheid en stabiliteit, kan worden gezien als een strategische zet om de waarde van ICX op lange termijn te versterken. Dit benadrukt een serieuze benadering van het ICON-team om het ecosysteem evenwichtig en aantrekkelijk te houden voor investeerders.

Gezien de unieke aanpak van ICON in de blockchain-ruimte en de voortdurende ontwikkelingen, kan het een interessante optie zijn voor diversificatie binnen een crypto-investeringsportfolio.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws