Wat is District0x (DNT)? Alles over wat je moet weten over de crypto DNT

Wat is District0x (DNT)? Alles over wat je moet weten over de crypto DNT

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is District0x (DNT)?
 3. Hoe Werkt District0x (DNT)?
 4. DNT Token en Tokenomics
 5. Waar Kan Ik Veilig District0x (DNT) Kopen?
 6. Is District0x (DNT) een Goede Investering?

   

In het kort

 • District0x biedt een platform voor het creëren van gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen.
 • Het maakt gebruik van Ethereum, Aragon en IPFS technologieën.
 • DNT token faciliteert governance en participatie binnen het netwerk.
 • District0x onderscheidt zich door zijn unieke aanpak van gedecentraliseerde autonomie en marktplaatsbeheer.

   

Wat is District0x (DNT)?

District0x is een baanbrekend blockchainproject dat zich richt op het ontwikkelen van gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen, bekend als 'districten'. Dit platform, gelanceerd in 2017, bouwt voort op de Ethereum blockchain en integreert technologieën zoals IPFS en Aragon om gebruikers een veelzijdige en veilige omgeving te bieden. Deze 'districten' functioneren als autonome en gedecentraliseerde organisaties, waarbij elk zijn eigen facturatie- en betalingssystemen, rankings en reputaties heeft.

District0x onderscheidt zich door gebruikers de mogelijkheid te bieden om actief deel te nemen aan de governance en ontwikkeling van deze online gemeenschappen en marktplaatsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DNT-token, waarmee gebruikers stemrechten kunnen verkrijgen binnen elk district.

 

Hoe Werkt District0x (DNT)?

Het hart van District0x bestaat uit de d0xINFRA framework, een combinatie van Ethereum smart contracts en frontend bibliotheken. Deze infrastructuur maakt de creatie en het beheer van gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen mogelijk. Elke gemeenschap binnen District0x, aangeduid als een 'district', is volledig autonoom en kan zijn eigen interne functies, zoals betalingen en facturatie, onafhankelijk beheren.

De kracht van District0x ligt in de flexibiliteit die het biedt; ontwikkelaars kunnen unieke functies en verbeterde functionaliteiten implementeren via uitbreidbare modules. Dit maakt District0x een aantrekkelijke optie voor diegenen die zoeken naar innovatieve manieren om online gemeenschappen en marktplaatsen te beheren en te ontwikkelen.

 

DNT Token en Tokenomics


Het District0x netwerk introduceert de District0x Network Token (DNT), een ERC-20 token die essentieel is voor de functionaliteit en het bestuur van het platform. DNT biedt gebruikers de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de ontwikkeling en het beheer van de districten binnen het netwerk.

Tokenverdeling

 • Totale Voorraad: 1 miljard DNT-tokens.
 • ICO: In juli 2017 werd ongeveer $9 miljoen opgehaald, waarbij 600 miljoen DNT-tokens werden verkocht.
 • Reservering: 180 miljoen tokens gereserveerd voor het bedrijf.
 • Ontwikkelaars: 198 miljoen tokens gereserveerd voor de oprichters.
 • Gemeenschapsbeloningen: 22 miljoen DNT gereserveerd voor community rewards.

Gebruik van DNT

DNT-tokens stellen gebruikers in staat om te stemmen op beslissingen binnen de districten, waaronder de ontwikkeling van nieuwe districten en wijzigingen in bestaande districten. Dit zorgt voor een gedecentraliseerde en democratische benadering in de besturing van het platform.

Staken en Governance

Door DNT te 'staken' (het vastzetten van tokens), krijgen gebruikers stemrechten in het bestuur van een district. De hoeveelheid gestaked DNT bepaalt de mate van invloed die een gebruiker heeft. Dit stakingsmechanisme bevordert actieve participatie en zorgt voor een rechtvaardige verdeling van bestuursrechten binnen de gemeenschap.

 

Waar kan ik veilig District0x (DNT) kopen?

 

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op BitgetIs District0x (DNT) een goede investering?

District0x vertegenwoordigt een opvallende innovatie binnen de wereld van blockchain en gedecentraliseerde marktplaatsen. Met zijn unieke aanpak van het creëren van zelfbesturende gemeenschappen en marktplaatsen, biedt het platform een nieuwe visie op hoe online interacties en transacties kunnen worden gestructureerd. De potentie van District0x ligt in zijn vermogen om de macht en controle terug te geven aan de gebruikers, een belangrijk aspect dat in de hedendaagse gecentraliseerde platforms vaak ontbreekt.

Echter, met de dynamiek en soms volatiele aard van de cryptomarkt, is het belangrijk om rekening te houden met de marktrisico's en de algemene volatiliteit die gepaard gaat met crypto-investeringen. Dit vereist een goed begrip van de markt en een bereidheid om fluctuaties op korte termijn te accepteren in ruil voor potentiële langetermijnvoordelen.

De focus van District0x op community governance en participatie is een andere factor die investeerders kan aantrekken. Dit model kan zorgen voor een duurzame groei en ontwikkeling van het platform, aangezien het de gebruikers in staat stelt actief bij te dragen aan de besluitvorming en richting van de projecten.

De cryptomarkt is echter onderhevig aan snelle veranderingen en investeerders moeten zich bewust zijn van de mogelijke technologische verschuivingen die invloed kunnen hebben op de waarde en bruikbaarheid van DNT. Dus doe altijd zelf goed onderzoek en vraag het anders de cryptomaten!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws