Ripple Labs geïnteresseerd in de activa van de failliete crypto-lener Celsius

Ripple Labs geïnteresseerd in de activa van de failliete crypto-lener Celsius

Het in San Francisco gevestigde blockchain betalingsbedrijf Ripple Labs Inc, dat verwikkeld is in een geruchtmakende strijd met de Amerikaanse effectenregulator, is geïnteresseerd in de mogelijke aankoop van activa van de failliete crypto-lener Celsius Network, volgens een woordvoerder van het bedrijf, aldus reuters. 

 

"We zijn geïnteresseerd om meer te weten te komen over Celsius en zijn activa, en of die relevant kunnen zijn voor onze activiteiten," zei de woordvoerder, terwijl hij weigerde te zeggen of Ripple geïnteresseerd was in de volledige overname van Celsius.

 

Ripple is door de onrust op de cryptomarkt blijven groeien en "is actief op zoek naar mogelijkheden voor fusies en overnames om het bedrijf strategisch te schalen," zei de woordvoerder.

Het in New Jersey gevestigde Celsius bevroor opnames in juni onder verwijzing naar "extreme" marktomstandigheden en vroeg vorige maand in New York faillissement aan, waarbij het een tekort van $1,19 miljard op zijn balans noteerde.

Vorige week dienden advocaten van Ripple bij de faillissementsrechtbank een aanvraag in om in de procedure vertegenwoordigd te worden. De rechtbank keurde de indiening eerder deze week goed. Ripple behoort niet tot de belangrijkste schuldeisers van Celsius, zo blijkt uit de faillissementsaangiften van Celsius. 

Een advocaat die goedgekeurd is om Ripple te vertegenwoordigen weigerde commentaar te geven. Celsius reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Het particulier eigendom Ripple heeft nog niet eerder grote deals gedaan. Het werd gewaardeerd op ongeveer $ 15 miljard na een besloten aandeleninkoop in januari, zei het bedrijf, hoewel de waarderingen in de sector sterk gedaald zijn tijdens een cryptocurrency prijscrash in de afgelopen maanden, die Celsius en andere cryptocurrency firma's failliet lieten gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws