Bitvavo betreedt oostenrijkse cryptomarkt

Bitvavo betreedt oostenrijkse cryptomarkt

Bitvavo, de toonaangevende Nederlandse crypto-exchange, heeft een belangrijke stap gezet in zijn Europese expansie door goedkeuring te ontvangen als Virtual Asset Service Provider van de Oostenrijkse Financiële Marktautoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA). Dit maakt het mogelijk voor Bitvavo om per direct haar producten en diensten aan te bieden op de Oostenrijkse markt voor digitale valuta.


Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo, benadrukt: “De registratie past bij onze ambitie om de leidende cryptobeurs in Europa te worden. Wij zijn verheugd deze nieuwe markt te betreden en zijn overtuigd dat ons product ook uitstekend geschikt is voor Oostenrijkse consumenten. Inmiddels hebben wij ongeveer 1,5 miljoen Europese gebruikers die ons waarderen als hun vertrouwde en veilige platform voor het handelen en investeren in digitale assets.”

Als marktleider in de Benelux, en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, heeft Bitvavo sinds zijn oprichting in 2018 ongeveer 1,5 miljoen klanten aangetrokken. Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, ruime aanbod van meer dan 200 digitale assets en lage handelskosten. Uit een recent onderzoek van Multiscope blijkt dat Bitvavo de grootste en best gewaardeerde cryptobeurs van Nederland is, met een gebruikersbeoordeling van 7,9 op een schaal van 10.

Nuivelstijn voegt toe: “Met dezelfde elementen die ons het marktleiderschap in Nederland hebben opgeleverd, verwachten we ook succesvol te zijn bij het Oostenrijkse publiek. Deze combinatie is uniek in Europa.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws