Binance verliest terrein als 's werelds grootste crypto exchange

Binance verliest terrein als 's werelds grootste crypto exchange

Binance, ooit de onbetwiste leider in de wereld van crypto exchanges, ziet zijn dominantie afnemen. Volgens een recent rapport van 0xScope heeft Binance in het afgelopen jaar een daling van ongeveer 10% ervaren in handelsvolume en andere indicatoren.
 

Hoewel Binance nog steeds de grootste is qua wereldwijd crypto volume, met 51.2% van de CEX volumeaandeel, is er een duidelijke week-op-week dalende trend aanwezig. Van 54.6% in oktober 2022 is het gedaald tot ongeveer 45% sinds juli 2023. Ondertussen heeft OKX, een van de 'tweede-tiers' concurrenten, zijn volumeaandeel zien stijgen van 10.5% naar 16.1%, en positioneert zich daarmee als een solide nummer twee.

Op basis van blockchain-gegevens bezit Binance nog steeds meer crypto dan enige andere CEX met 45%, een daling van 50% vorig jaar. Zijn grootste concurrenten op dit gebied zijn Coinbase en Bitfinex.


Juridische uitdagingen wereldwijd

Binance kreeg in juni te maken met een kritische rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met beschuldigingen variërend van wanbeheer van klantfondsen tot het aanbieden van meerdere niet-geregistreerde effecten. Buiten de rechtszaak in de VS heeft Binance wereldwijd een hoop last van wet en regelgeving. Dit heeft er ook voor gezorgd dat Binance de Nederlandse markt heeft verlaten. 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws