Bitcoin stijgt na bekendmaking inflatie cijfers

Bitcoin stijgt na bekendmaking inflatie cijfers

De VS heeft vandaag nieuwe inflatiegegevens vrijgegeven. De consumentenprijsinflatie (CPI) werd in juli vastgesteld op 8,5%. Dit was lager dan de aanvankelijke voorspelling van analisten van 8,7%, dus de marktreactie was zeer positief. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben behoorlijke vooruitgang geboekt.

 

viel al met al wel mee 

De CPI-waarde van juli van 8,5% betekende dat de inflatie op jaarbasis in de VS sinds juni licht is gedaald. In juni bleef de CPI op 9,1%, een duidelijk teken dat de torenhoge inflatie zich eindelijk lijkt te stabiliseren. Het ondersteunt ook het argument dat we de "piekinflatie" voorbij zijn.

Zoals gerapporteerd door The Block, zei Fidelity-analist Chris Kuiper dat de nieuwe CPI-cijfers zeer positief zijn voor digitale activa zoals Bitcoin. Dit zou kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank niet langer de noodzaak inziet van een aanhoudend beleid om de inflatie te beheersen.

“Een lager dan verwachte inflatiedruk of een dalende inflatie zal waarschijnlijk als positief worden gezien voor digitale activa, omdat het de Federal Reserve en andere centrale banken een reden geeft om de verkrapping van de geldhoeveelheid te pauzeren of zelfs terug te draaien.”

 

BTC- en ETH-prijzen

De prijzen van de meeste cryptocurrencies reageren vrijwel onmiddellijk elke keer dat nieuwe CPI-gegevens in de VS worden vrijgegeven. Deze keer is geen uitzondering. Toen de gegevens vandaag precies om 14.30 uur naar buiten kwamen, steeg de prijs van BTC in een half uur met ongeveer 4,5%. Al snel overtrof de prijs van BTC zelfs $ 24.000.

Na het positieve nieuws is ook de prijs van ETH fors gestegen. De prijs van de op een na grootste cryptocurrency stijgt nog sneller dan die van Bitcoin. In dezelfde periode steeg ETH met bijna 8%

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws