Crypto exchange Poloniex van Justin Sun gehackt voor meer dan 60 miljoen

Crypto exchange Poloniex van Justin Sun gehackt voor meer dan 60 miljoen

De bekende crypto-uitwisseling Poloniex, onderdeel van Tron-oprichter Justin Sun, is recentelijk getroffen door een grootschalige hack. Bij deze cyberaanval is er voor ten minste $60 miljoen aan cryptovaluta ontvreemd uit een van de wallets van Poloniex.
 

De illegale transacties werden als eerste opgemerkt door de blockchain-beveiligingsfirma Peckshield. De blockchainverkenner Etherscan toont een reeks overdrachten van de "Poloniex 4" wallet naar de portemonnee van de hacker. Deze overdrachten omvatten verschillende cryptovaluta, waaronder Ethereum (ETH), Tron (TRX), de stablecoins Tether (USDT) en TrueUSD (TUSD), en enkele meme-munten zoals PEPE, FLOKI en Shiba Inu (SHIB).

Na de ontdekking van de hack heeft Poloniex via een tweet van hun klantenservice-account aangekondigd dat hun "wallet is uitgeschakeld voor onderhoud". Ze beloofden hun gebruikers op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen. Justin Sun, de eigenaar van de exchange, bevestigde via Twitter dat er een onderzoek loopt naar het incident. Hij verzekerde dat Poloniex financieel gezond is en dat de getroffen fondsen volledig vergoed zullen worden. Sun gaf ook aan dat er wordt samengewerkt met andere exchanges om de teruggave van de onrechtmatig verkregen fondsen te bevorderen.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws