Wat is Moonriver? Alles over de cryptocurrency MOVR

Wat is Moonriver? Alles over de cryptocurrency MOVR

Inhoudsopgave

 1. Wat is Moonriver?
 2. Hoe werkt Moonriver?
 3. MOVR-token en de tokenomics
 4. Waar kan ik Moonriver veilig kopen?
 5. Is Moonriver een goede investering?

   

Belangrijkste punten

 • Moonriver is een EVM-compatibel smart-contractplatform op het Kusama-netwerk, ontworpen om een brug te slaan tussen het Ethereum-ecosysteem en de Polkadot-parachains.
 • Het functioneert als een CanaryNet voor Moonbeam, waar nieuwe functies worden getest voordat ze worden uitgerold op het hoofdnetwerk.
 • MOVR, het native token van Moonriver, is van cruciaal belang voor transactiekosten, netwerkbeloningen en on-chain governance.

   

Wat is Moonriver?

Moonriver is een innovatief smart-contractplatform dat functioneert als een parachain op Kusama, een netwerk dat dient als de testomgeving voor het Polkadot-netwerk. Het is speciaal ontwikkeld om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden hun Ethereum dapps te implementeren binnen een Substrate-omgeving, waarbij het compatibel is met het Ethereum-netwerk. Dit betekent dat ontwikkelaars hun smart contracts die op Ethereum draaien, niet hoeven te herschrijven of aan te passen voor gebruik op Moonriver. Hierdoor kunnen ze profiteren van de robuuste technologie van Ethereum terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheden van de Substrate-architectuur benutten.

Moonriver staat bekend als een 'CanaryNet' voor Moonbeam, wat aangeeft dat het dient als een experimenteel netwerk waar nieuwe functies worden getest voordat ze op Moonbeam worden uitgerold. Deze aanpak biedt een unieke kans om innovaties in een live omgeving te testen, waardoor de stabiliteit en betrouwbaarheid van de Moonbeam-architectuur worden gewaarborgd. Het doel van Moonriver is om een brug te slaan tussen de gevestigde Ethereum-ecosysteem en de nieuwe Polkadot-parachains, waardoor een naadloze overgang mogelijk wordt voor projecten die willen profiteren van de voordelen van beide netwerken.

Een van de opvallende kenmerken van Moonriver is de community-gestuurde benadering. Dit betekent dat de richting en ontwikkeling van het netwerk in grote mate worden bepaald door de community. Dit wordt onderstreept door het gebruik van een grote parachain crowdloan om de eerste parachain slot op Kusama te verkrijgen. Deze aanpak bevordert een breed gedragen en democratische besluitvorming binnen het Moonriver-ecosysteem.

 

Hoe werkt Moonriver?

Moonriver is een gedecentraliseerd platform dat gebruikmaakt van Solidity smart contracts binnen het Kusama-blockchainnetwerk. Als EVM (Ethereum Virtual Machine)-compatibele keten, biedt het ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) de mogelijkheid om de gevestigde Ethereum-ontwikkelingstools te gebruiken om Ethereum-achtige protocollen en applicaties te ontwikkelen. Door de volledige EVM-implementatie kunnen developers de smart contracts van Ethereum naadloos overbrengen naar de Kusama-omgeving, wat de adoptie en ontwikkeling van cross-chain compatibele applicaties vergemakkelijkt.

Moonriver werkt als een protocol voor het ontwikkelen van dApps en slimme contracten die zowel in de Ethereum- als Kusama-ecosystemen kunnen functioneren. Hiermee kunnen ontwikkelaars de schaalbaarheidsuitdagingen van Ethereum omzeilen en profiteren van de snellere transactieverwerking en lagere kosten op het Kusama-netwerk. Bovendien stelt de structuur van Moonriver ontwikkelaars in staat om snel feedback te krijgen over hun protocollen door snellere blocktijden, waardoor ze de lange termijn levensvatbaarheid en groeipotentieel van hun projecten in de markt kunnen beoordelen.

Als een parachain binnen het Kusama-netwerk, maakt Moonriver deel uit van een groter ecosysteem van custom blockchains die verbonden zijn en beveiligd worden door de Relay Chain - de kern van Kusama. De Relay Chain is verantwoordelijk voor de beveiliging en consensus van het netwerk, en door deel uit te maken van dit systeem, kan Moonriver profiteren van de gedeelde beveiliging en interoperabiliteit die het Kusama-netwerk biedt.

Deze opzet biedt niet alleen een robuuste omgeving voor het testen en integreren van dApps, maar bevordert ook een gedecentraliseerde infrastructuur van nodes die essentieel is voor de werking van het platform. Ontwikkelaars kunnen hierdoor hun applicaties in een veilige en gedecentraliseerde omgeving lanceren, waarbij ze kunnen vertrouwen op de onderliggende technologie van Kusama om hun projecten naar een hoger niveau te tillen.

 

MOVR-token en de tokenomics


Het Moonriver-netwerk heeft een eigen utility token, genaamd MOVR, dat essentieel is voor de werking van het netwerk. Dit token ondersteunt verschillende functies binnen het Moonriver-ecosysteem, waaronder transactiekosten, beloningen voor collators (degenen die blokken produceren op het netwerk), en on-chain governance.

Tokenomics van MOVR:

 • Genesis Token Supply: 10 miljoen MOVR
 • Jaarlijkse Inflatie: 5%, met een ongecapte voorraad om netwerkbeveiliging te financieren
 • Transactiekostenverdeling: 80% verbrand, 20% naar de schatkist

De tokenverdeling bij lancering was gericht op het ondersteunen van de unieke doelen en kenmerken van het netwerk. Een significante 30% van de netwerktokens werd verdeeld via een parachain crowdloan om de initiële parachain slot op Kusama te verkrijgen. De overige tokens zijn toegewezen aan teams die bouwen op Moonriver en worden beheerd door de Moonbeam Foundation om op lange termijn protocol- en netwerkontwikkeling te ondersteunen.

Gedetailleerde Token Allocatie:

Allocatie Aantal % Beschrijving
Parachain Crowdloan 3,000,000  30%.    Tokens verdeeld om KSM op te halen voor een parachain slot veiling.
Community Initiatieven & Slot Reserve    4,000,000 40% Gereserveerd voor toekomstige parachain slot leases en community initiatieven.
Parachain Bond Reserve 50,000 0.5% Fondsen voor parachain bond doeleinden.
Schatkist 50,000 0.5% On-chain beheerde fondsen, uitgegeven via on-chain governance.
Lange-Termijn Netwerk Stewardship 2,450,000 24.5% Beheerd door de Moonbeam Foundation voor netwerkadoptie en -ontwikkeling.
Ontwikkelaars Adoptie Programma 450,000 4.5% Korte termijn fondsen voor project en platform adoptie.


De inflatie is bedoeld om de beveiligingsbehoeften van het netwerk te financieren, inclusief de kosten voor het behouden van de parachain slot en het stimuleren van collators. De verbranding van 80% van de transactiekosten werkt als een deflatoire kracht, wat de waarde voor bestaande MOVR-houders verhoogt naarmate het netwerk meer gebruikt wordt.

 

Waar kan ik Moonriver veilig kopen?

MOVR is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Bitvavo en Bitget behoren tot de meest liquide beurzen voor MOVR. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

 

 

PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Moonriver een goede investering?

Investeren in Moonriver (MOVR) moet, net als elke investering in cryptocurrency, zorgvuldig overwogen worden. MOVR heeft enkele sterke fundamenten die het aantrekkelijk kunnen maken voor investeerders. Ten eerste is de nauwe verbinding met Ethereum via het EVM-compatibele platform en de parachain-structuur van Kusama een krachtig voordeel. Dit stelt ontwikkelaars in staat om bestaande dApps gemakkelijk naar Moonriver te porteren en gebruik te maken van de gedeelde beveiliging van het Kusama-netwerk.

De innovatieve benadering van Moonriver kan ook bijdragen aan de aantrekkingskracht. Door te functioneren als een canary network voor Moonbeam, biedt het een platform voor het testen van nieuwe functies en updates voordat ze op het hoofdnetwerk worden uitgebracht, wat zou kunnen leiden tot een robuuster en stabieler ecosysteem.

Daarnaast heeft de MOVR-token een doordacht economisch model met een jaarlijkse inflatie die bedoeld is om het netwerk te beveiligen en actieve deelname te belonen. Het verbrandingsmechanisme van transactiekosten kan dienen als een deflatoire kracht die de waarde van de bestaande tokens kan verhogen naarmate het gebruik van het netwerk toeneemt.

Echter, met de belofte komt ook de onzekerheid die inherent is aan de cryptocurrency-markt. De prijs van MOVR, zoals die van veel andere digitale activa, kan zeer volatiel zijn, en het succes is afhankelijk van zowel de adoptie van de technologie als de algemene marktcondities. De crypto-sector staat bekend om zijn snelle veranderingen en het potentieel voor zowel significante winsten als verliezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws