Hong Kong zet grote stappen richting een Bitcoin ETF

Hong Kong zet grote stappen richting een Bitcoin ETF

Hong Kong zet grote stappen op de financiële markt en overweegt nu de introductie van spot-crypto ETF's. Dit initiatief, onder leiding van Julia Leung van de Securities and Futures Commission, is gericht op het versterken van de stad als een toonaangevend digitaal-activahub in Azië. 

Dat liet het blad Bloomberg weten. Ondanks de crash in de cryptomarkt in 2022, toont de SFC zich open voor voorstellen die gebruik maken van innovatieve technologieën, met de nadruk op efficiëntie en klantbeleving. Ze zijn bereid om nieuwe financieringsmethoden te verkennen, zolang deze de nieuwe risico's aankunnen.

Met een regelgevend kader dat in juni werd geïntroduceerd, zet Hong Kong zich in voor zowel het aantrekken van bedrijven als het beschermen van investeerders. Naast het reguleren van major tokens zoals Bitcoin en Ether, staat de stad ook open voor tokenisatie, waardoor digitale representaties van fysieke activa mogelijk worden.

Deze aanpak zou kunnen leiden tot een bloeiende markt voor digitale activa en tokenized producten, waarmee Hong Kong zich strategisch positioneert als een dynamische en vooruitstrevende financiële hub in het hart van Azië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws