Wat is Worldcoin? Alles wat je moet weten over de crypto WLD

Wat is Worldcoin? Alles wat je moet weten over de crypto WLD

Inhoudsopgave

 • Belangrijkste Inzichten
 • Wat is Worldcoin?
 • Hoe Werkt Worldcoin?
 • WLD Token en de Tokenomics
 • Waar Kan Ik Veilig Worldcoin Kopen?
 • Is Worldcoin een Goede Investering?

   

Belangrijkste punten

 • Worldcoin is een uniek digitaal identificatie- en financieel platform dat iris-scans gebruikt om te verzekeren dat achter elke digitale ID een echt persoon schuilgaat.
 • Het initiatief, mede-opgericht door Sam Altman, streeft ernaar een wereldwijde economie toegankelijk te maken voor iedereen en fraude te verminderen.
 • Gebruikers kunnen de WLD-token verkrijgen door hun iris te laten scannen, wat zorgt voor een unieke identificatie zonder persoonlijke informatie vrij te geven.
 • Worldcoin heeft reeds kritiek gekregen op het gebied van privacy en gegevensbeheer, maar het bedrijf benadrukt dat de gegevens worden geanonimiseerd en beveiligd.

   

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een relatief nieuwe speler in het veld van cryptocurrencies, maar het is niet zomaar een digitale munt. Het is een project dat ambitieus probeert de wereld van digitale identiteit en financiën te herdefiniëren door het gebruik van blockchain-technologie en geavanceerde biometrie.

Het concept achter Worldcoin is bedacht door Sam Altman, de CEO van OpenAI, en het team van Tools for Humanity. Hun visie is om een universeel, gedecentraliseerd financieel en identiteitsnetwerk te creëren waarbij elke persoon op de planeet een unieke digitale identiteit krijgt. Deze identiteit is gekoppeld aan de iris van het individu, die wordt gescand en omgezet in een unieke code, opgeslagen op een blockchain. Het doel is om te garanderen dat elke persoon maar één digitale identiteit kan hebben, waarmee wordt voorkomen dat iemand meerdere accounts aanmaakt en de systemen misbruikt, zoals bijvoorbeeld bij het ontvangen van een universeel basisinkomen.

 

Hoe Werkt Worldcoin?

Het hart van Worldcoin is de ‘World ID’, een digitale ID die wordt verkregen door een iris-scan met een apparaat genaamd de Orb. Dit apparaat maakt gebruik van de unieke patronen in iemands iris om een onvervalsbare digitale identiteit te creëren. Deze identiteit is bedoeld om de menselijkheid van een persoon te bevestigen en dubbele inschrijvingen of valse identiteiten te voorkomen. Het belangrijkste is dat deze identiteiten geen persoonlijke informatie bevatten en alleen dienen om de uniekheid van de gebruiker te bevestigen.

Na het scannen van de iris met de Orb, wordt de gegenereerde code (IrisCode) toegevoegd aan de Worldcoin blockchain. Dit proces zou de privacy van de gebruiker moeten beschermen doordat persoonlijke identificeerbare informatie niet wordt opgeslagen of gedeeld. Gebruikers krijgen toegang tot hun World ID via de World App, die fungeert als een crypto wallet en als poort naar diverse decentrale financiële applicaties.

Binnen dit systeem wordt de Worldcoin token (WLD) uitgegeven als een digitale valuta. De gedachte is dat gebruikers door hun identiteit te bevestigen met World ID, een startkapitaal aan WLD-tokens ontvangen als een vorm van welkomstgeschenk. Dit zou kunnen helpen bij het bevorderen van de adoptie en het gebruik van de Worldcoin als een wereldwijde valuta.

 

WLD Token en Tokenomics  

De WLD Token is het digitale geld van Worldcoin. Gebruikers die hun iris laten scannen en een World ID aanmaken, ontvangen gratis WLD Tokens als onderdeel van het aansluiten bij het netwerk. Deze tokens kunnen worden gebruikt binnen het Worldcoin-ecosysteem of verhandeld op diverse crypto-exchanges.

Distributie van WLD Tokens

 • Bij de lancering van het platform ontvingen gebruikers die deelnamen aan het bètaprogramma WLD Tokens.
 • Tijdens de officiële lancering werden er ook tokens uitgedeeld aan gebruikers, vaak via een zogenaamde 'airdrop', waarbij tokens rechtstreeks in de wallets van gebruikers werden geplaatst.
 • Een deel van de tokens is gereserveerd voor handelsbevordering op de markt, waarbij een bepaalde hoeveelheid tokens wordt toegewezen aan market makers.

 

Waar kan ik worldcoin (veilig) kopen?

WLD is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Bitvavo en Bitget behoren tot de meest liquide beurzen voor WLD. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

 

 

PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Worldcoin een goede investering?

Worldcoin is een innovatief crypto-project dat identiteitsverificatie via iris-scanning gebruikt. Het potentieel is interessant, met name als de technologie breed wordt geadopteerd. Echter, zoals bij alle crypto-investeringen, zijn er risico's verbonden aan volatiliteit en regelgeving.

De markt voor cryptocurrencies is speculatief en de prijzen kunnen sterk fluctueren. Regelgeving kan ook een grote rol spelen in de toekomst van Worldcoin. De ambitieuze visie van het project om een universele digitale valuta te worden, is opmerkelijk, maar de weg ernaartoe is onzeker en uitdagend.

Een investering in Worldcoin, of elke cryptocurrency, moet zorgvuldig overwogen worden. Het is verstandig om niet meer te investeren dan je bereid bent te verliezen en je portfolio te diversifiëren. De cryptomarkt is onvoorspelbaar, dus weet waar je je geld instopt!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws