Is dit het begin van een nieuwe crypto bull run?

Is dit het begin van een nieuwe crypto bull run?

Crypto-activa fondsen, met name die gericht op Bitcoin, hebben de grootste wekelijkse instroom gezien sinds juli vorig jaar. De aanhoudende optimistische verwachtingen rondom de goedkeuring van een spot-gebaseerde Bitcoin ETF in de VS werken als een magneet voor investeerders.
 

 

Volgens een recent rapport van crypto-asset manager CoinShares hebben de fondsen in de afgelopen week ongeveer $326 miljoen aan kapitaal aangetrokken. Dit wordt deels toegeschreven aan de stijgende verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort een spot-gebaseerde Bitcoin ETF zal goedkeuren.

Deze positieve sfeer heeft ook een domino-effect op zogenaamde altcoins. Producten gerelateerd aan Solana zagen een instroom van $24 miljoen, terwijl Ether, de op één na grootste cryptocurrency, te maken had met een uitstroom van $6 miljoen.
 Wereldwijde Instroom

De grootste instroom kwam uit Canada, Duitsland en Zwitserland, terwijl de VS slechts goed waren voor 12% van de totale instroom. Het totale beheerd vermogen van deze fondsen bereikte $37,8 miljard, het hoogste niveau sinds mei 2022.

Ondanks de hoopgevende cijfers en de toegenomen verwachtingen rondom een spot-gebaseerde Bitcoin ETF, blijven investeerders enigszins terughoudend. De wekelijkse instroom staat slechts op de 21e plaats in de lijst van grootste instromen ooit, wat wijst op aanhoudende voorzichtigheid onder investeerders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws