Speculatie over goedkeuring Bitcoin ETF neemt toe in aanloop naar SEC-vergadering

Speculatie over goedkeuring Bitcoin ETF neemt toe in aanloop naar SEC-vergadering

De cryptomaten houden hun adem in voor de aankomende besloten vergadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 2 november. Deze vergadering zou een aanwijzing kunnen geven over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).
 

Scott Johnsson, een bekende advocaat, heeft via social media gezegd dat deze SEC-vergadering heel interessant wordt. Er wordt gepraat over regels en mogelijk ook over nieuwe Bitcoin-fondsen.

Deze verwachting komt na het nieuws dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) de snelste ETF werd om de grens van $1 miljard te bereiken. Voor de lancering van BITO suggereerde een uitgelekt verslag van een SEC-vergadering dat de eerste Amerikaanse Bitcoin futures ETF goedgekeurd zou worden onder de regels voor beleggingsfondsen. Johnsson vermoedt dat een soortgelijk lek kan plaatsvinden met betrekking tot de spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Een belangrijke vraag is nu of de SEC alleen de aanvraag van Grayscale zal goedkeuren of dat er goedkeuring zal zijn voor meerdere aanvragers tegelijk. Grote namen zoals BlackRock, Fidelity, Ark Invest, VanEck en Valkyrie Funds hebben amendementen op hun aanvragen ingediend.

Ondanks deze veelbelovende ontwikkelingen, bestaat er nog steeds een kans op een onverwachte afwijzing door SEC-voorzitter Gary Gensler.

 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws