Meer dan $600.000 aan tokens gestolen door hack bij telegram bot

Meer dan $600.000 aan tokens gestolen door hack bij telegram bot

Unibot, een populaire Telegram-bot die wordt gebruikt voor handel op Uniswap, is slachtoffer geworden van een ernstige kwetsbaarheid. Het beveiligingslek heeft geleid tot het verlies van tokens ter waarde van meer dan $600.000.
 

Unibot identificeerde het probleem als een "token approval exploit" afkomstig van hun nieuwe router. Dit heeft het team ertoe aangezet om de router tijdelijk stil te leggen om het probleem aan te pakken. "Alle verloren fondsen door de fout in onze nieuwe router zullen worden vergoed. Uw sleutels en portefeuilles zijn veilig," verzekerde het team.

Beveiligingsfirma PeckShield was een van de eerste die de aanval opmerkte. Volgens hen zijn de gestolen tokens omgezet in ongeveer 355.75 ETH, wat neerkomt op zo'n $640.000.

Als onmiddellijke reactie op de aanval hebben beveiligingsbedrijven zoals Scopescan en Beosin geadviseerd dat getroffen gebruikers de toestemmingen voor het gecompromitteerde contract intrekken en hun activa verplaatsen naar een veiligere portemonnee.

Vooruitzicht

Het Unibot-team verwacht binnen de komende 24 uur een gedetailleerde update te geven na voltooiing van het lopende onderzoek. Tot die tijd blijft de situatie gespannen en zijn de ogen van de crypto-gemeenschap gericht op hoe Unibot deze crisis zal aanpakken.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws