Deutsche Post introduceert net als PostNL Crypto-Postzegels

 Deutsche Post introduceert net als PostNL Crypto-Postzegels

Deutsche Post zet een gewaagde stap in de toekomst van filatelie met de aankondiging van een unieke crypto-postzegel. Deze postzegel combineert het beste van twee werelden: traditionele postzegels en blockchain-technologie. Het bijzondere is dat de afbeeldingen van historische locaties zijn gecreëerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).
 

Deutsche Post, een onderdeel van de DHL Group, heeft deze innovatieve postzegel ontwikkeld om zowel in fysieke als in digitale vorm beschikbaar te zijn. Het digitale aspect van de postzegel is een non-fungible token (NFT), een uniek digitaal bezit dat op de blockchain is vastgelegd.

De crypto-postzegel is sinds half oktober beschikbaar voor pre-order en de reacties zijn overweldigend. Volgens een woordvoerder van Deutsche Post gaat de vraag de verwachtingen ruimschoots te boven. In totaal worden er 250.000 exemplaren uitgegeven, mede om aan de behoeften van Duitslands omvangrijke gemeenschap van postzegelverzamelaars te voldoen.

De eerste postzegel in deze serie toont een AI-interpretaite van de iconische Brandenburger Tor in Berlijn. De stijl is enigszins pixelachtig, wat een knipoog is naar de digitale wereld. De postzegels zullen een nominale waarde hebben van €1,60 en zijn vanaf 2 november verkrijgbaar in de online winkel van Deutsche Post. Een combo-pakket met de NFT wordt aangeboden voor €9,90.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws