Singapore versnelt crypto-regulering met Project Guardian

Singapore versnelt crypto-regulering met Project Guardian

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) heeft Project Guardian gelanceerd in samenwerking met 15 financiële instellingen, waaronder toezichthoudende autoriteiten uit Japan en Europa. Het project richt zich op het bevorderen van crypto-initiatieven in vaste inkomsten, valutahandel en vermogensbeheer, terwijl het illegale transacties aanpakt.
 

Singapore, een van de financiële centra van de wereld, zet weer een belangrijke stap in de regulering van cryptomunten met de lancering van Project Guardian. Het project is een samenwerking met 15 financiële instellingen, waaronder de Financial Services Agency van Japan (FSA), de Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) en de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk (FCA).
 

Project Guardian

Volgens de officiële aankondiging zal Project Guardian zich vooral richten op het bevorderen van crypto-pilots in domeinen zoals vaste inkomsten, valutahandel en vermogensbeheer. Het project heeft ook een policymaker-groep gelanceerd die FSA, FCA en FINMA omvat. Dit toont de inzet om een grensoverschrijdend regelgevend kader te ontwikkelen dat niet alleen de groei van de digitale activa-ecosysteem ondersteunt maar ook illegale activiteiten in toom houdt.

De MAS heeft recentelijk ook licenties toegekend aan crypto-bedrijven. Coinbase heeft bijvoorbeeld op 1 oktober een Major Payment Institution-licentie ontvangen van de MAS. Daarnaast heeft de autoriteit een voorlopige goedkeuring verleend aan de crypto-exchange Upbit, in afwachting van volledige licentie goedkeuring.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws