CME komt dichterbij Binance in de strijd om Bitcoin Futures

CME komt dichterbij Binance in de strijd om Bitcoin Futures

De Chicago Mercantile Exchange (CME) komt dichter bij Binance als het gaat om handel in Bitcoin futures. CME heeft nu bijna 3,54 miljard dollar in openstaande contracten, terwijl Binance er 3,83 miljard heeft.


CME heeft nu meer dan 100.000 Bitcoin in openstaande contracten. Dit is een nieuw record en laat zien dat grote investeerders steeds meer interesse krijgen in Bitcoin. CME heeft nu ook een kwart van de totale markt in handen.

In tegenstelling tot andere handelsplekken biedt CME verschillende soorten contracten aan voor Bitcoin en Ethereum. Dit maakt het makkelijker voor allerlei soorten investeerders om mee te doen.

Waarom is CME zo in opkomst?

Er zijn een paar redenen waarom CME het zo goed doet. Ten eerste is de prijs van Bitcoin deze maand flink gestegen, met 27%. Ook zijn er steeds meer gewone mensen die via bepaalde fondsen in Bitcoin futures investeren. Een voorbeeld hiervan is het ProShares' Bitcoin futures fonds, dat alleen maar in CME's Bitcoin contracten belegt.

André Dragosch, een expert van Deutsche Digital Assets, denkt dat ook het verminderen van negatieve posities op andere handelsplekken een rol speelt. Dit samen met goed nieuws over de economie en hoop op een nieuw soort Bitcoin fonds, zorgt ervoor dat CME steeds belangrijker wordt in de handel in Bitcoin futures.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws