Gebruik je Binance? Doe dit dan vóór 7 oktober

Gebruik je Binance? Doe dit dan vóór 7 oktober

Binance kwam afgelopen april in de problemen met De Nederlandsche Bank (DNB) omdat het niet bij de instelling was geregistreerd toen het in Nederland diensten aanbood. Gelukkig lijkt het zijn les te hebben geleerd van de miljoenenboete. Klanten van het platform moeten nu een betere verificatie ondergaan.

 

Coupon of je account wordt gesloten

Dat blijkt uit de berichten die gebruikers van het platform krijgen. Als u zich volledig aanmeldt, geeft Binance u een voucher van 10 BUSD, Binance's USD stablecoin.

“Voeg je bij de miljoenen Binance-gebruikers die hun account hebben geverifieerd en 10 BUSD hebben ontvangen. Helaas zul je Binance’ diensten (tokens storten, handelen en opnemen) niet meer kunnen gebruiken als je vóór 7 oktober 2022 het verificatieproces nog niet hebt voltooid,” luidt de mededeling.

 

Het bedrijf meldt dat je binnen 7 dagen na aanmelding een voucher ontvangt. Daarna heb je 14 dagen de tijd om de voucher te verzilveren. Maar het lijkt erop dat je na het inwisselen nog 30 dagen hebt om 10 BUSD te gebruiken. Daarna "vervalt" het bedrag.

Als u de registratie niet op tijd voltooit, wordt uw account vergrendeld. Volgens de tweede aankondiging kun je na 7 oktober je account niet meer gebruiken om op te waarderen zonder registratie en na 20 dagen kun je je Binance Card niet meer gebruiken. Na 60 dagen kunt u alleen geld opnemen met uw account. Het kan dus zijn dat je je hierna nog kunt identificeren, al hebben we dit nog niet bevestigd.

 

conflict met de overheid

Het is in ieder geval duidelijke taal. De boete van maar liefst 3,3 miljoen euro houdt niet direct verband met de eigen registratie van de gebruiker, maar met de registratie van Binance als cryptodienstverlener bij De Nederlandsche Bank. Elk bedrijf dat cryptocurrencies kan verhandelen of opslaan, moet geregistreerd zijn bij de centrale bank. Zo kan zij de branche goed reguleren en criminaliteit voorkomen.

Het begon een jaar geleden met het identificeren van klanten, zelfs na kritiek van verschillende centrale banken en toezichthouders. Onlangs is duidelijk geworden dat het gebrek aan registratievereisten Iraniërs in staat stelt te blijven investeren in cryptocurrencies. Helaas mag dit vanwege de sancties tegen het land niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws