BlackRock zet cruciale stap in de richting van Bitcoin ETF

BlackRock zet cruciale stap in de richting van Bitcoin ETF

In een recente ontwikkeling die golven kan maken in de crypto-wereld, heeft de iShares spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van BlackRock een belangrijke mijlpaal bereikt. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas onthulde via een tweet dat het fonds nu opgenomen is in de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). 
 

Eric Balchunas wees erop dat de iShares spot Bitcoin ETF, met de tickersymbool IBTC, de eerste spot ETF is die op de DTCC wordt vermeld. "Dit is de eerste spot ETF die op DTCC is vermeld, geen van de anderen is daar (nog)", tweette hij.

De opname in de DTCC is vaak een teken van legitimiteit en betrouwbaarheid. Het betekent dat het financiële product voldoet aan bepaalde normen en klaar is om op een breder platform te worden verhandeld. In het geval van BlackRock's iShares spot Bitcoin ETF kan de DTCC-opname worden geïnterpreteerd als een teken dat het bedrijf verwacht dat de ETF binnenkort door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal worden goedgekeurd.

Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

BlackRock lijkt zich zorgvuldig voor te bereiden op mogelijke goedkeuring door de SEC. De verwachting is dat de SEC uiterlijk op 10 januari 2024 een definitieve beslissing zal nemen over de goedkeuring of afwijzing van de ETF. Als de SEC het licht op groen zet, zou dit de deur kunnen openen voor een golf van spot-crypto-ETF-aanvragen die momenteel onder SEC-toezicht staan. Bekende namen in deze ruimte zijn onder andere ARK Investment, Fidelity en Valkyrie.

Als de SEC de aanvraag van BlackRock goedkeurt, zou dit een keerpunt kunnen zijn voor de crypto-industrie. Het zou de weg kunnen effenen voor een reeks nieuwe spot-crypto-ETF's, wat meer legitimiteit en acceptatie voor crypto zou kunnen betekenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws