Binance zit achter de nieuwe Hongkongse crypto exchange HKVAEX

Binance zit achter de nieuwe Hongkongse crypto exchange HKVAEX

Binance blijkt achter de onlangs opgerichte Hong Kongse crypto-handelsplatform HKVAEX te zitten. Dit platform heeft plannen om een vergunning aan te vragen in Hong Kong, een strategische zet die Binance in staat zou stellen om de Aziatische markt verder te veroveren.


HKVAEX werd opgericht in december 2022 en lanceerde zijn handelsplatform in februari van dit jaar. Volgens anonieme bronnen is het platform opgezet door Binance om een crypto-vergunning in Hong Kong na te streven. Hoewel Binance en HKVAEX officieel als afzonderlijke entiteiten opereren, delen ze technische en andere middelen. HKVAEX wordt uitgebaat door een team van technologie- en financiële professionals en bereidt zich momenteel voor om een vergunning aan te vragen bij de Securities and Futures Commission in Hong Kong.

Het hebben van een onafhankelijke exchange in Hong Kong biedt Binance de kans om de lokale markt te benutten. Dit is vooral cruciaal gezien de toenemende juridische druk en liquiditeitsproblemen waarmee het bedrijf te maken heeft in andere delen van de wereld. Hong Kong heeft onlangs een nieuw vergunningstelsel ingevoerd om crypto-ondernemingen te lokken, en veel exchanges met banden met China hebben al aangekondigd dat ze een Hong Kongse vergunning willen aanvragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws