Ripple krijgt liquiditeitsboost door samenwerking met Uphold

Ripple krijgt liquiditeitsboost door samenwerking met Uphold

Blockchainbedrijf Ripple heeft een samenwerking aangekondigd met het Web3 platform Uphold. De samenwerking is erop gericht om de grensoverschrijdende betalingsinfrastructuur van Ripple te verbeteren. 


Het partnerschap tussen Ripple en Uphold is afgelopen dinsdag (24 oktober) bekendgemaakt. Volgens de gezamenlijke persverklaring zal Uphold Ripple ondersteunen met "verbeterde crypto-liquiditeitsmogelijkheden". Dit betekent concreet dat Ripple nu snellere en flexibelere grensoverschrijdende betalingen kan aanbieden.

Pegah Soltani, hoofd betalingsproduct bij Ripple, benadrukte dat "de diepgaande liquiditeitsexpertise van Uphold de mogelijkheid van Ripple om snelle en flexibele grensoverschrijdende betalingen wereldwijd aan te bieden, verder ondersteunt.". Uphold's handelsarchitectuur maakt het makkelijker om waarde te verplaatsen tussen fiat en crypto en over netwerken. Dit biedt bedrijven de kans om klanten te bedienen en betalingen te verrichten.

Simon McLoughlin, CEO van Uphold, zei: "Ripple biedt een enorm waardevolle dienst aan bedrijven die grensoverschrijdende betalingen doen en we zijn verheugd om een essentieel onderdeel daarvan te zijn."

De timing is perfect

Deze aankondiging komt slechts vijf dagen nadat Ripple een nieuwe overwinning behaalde in zijn 3-jarige strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft vorige week in een gerechtelijk dossier aangegeven dat het zijn claims tegen Ripple CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen zal laten vallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws