Short sellers in de cryptomarkt verliezen ruim $300 miljoen in één dag

Short sellers in de cryptomarkt verliezen ruim $300 miljoen in één dag

De cryptomarkt heeft een sterke rally laten zien de afgelopen tijd waar short sellers goed de klos mee zijn. In de afgelopen 24 uur hebben er ruim $300 miljoen aan liquidaties plaatsgevonden. Bitcoin was de grote aanjager, met een prijsstijging van meer dan 12% op één dag.
 

Op 24 oktober 2023 beleefde de cryptomarkt een explosieve dag, met een stijging van meer dan $100 miljard in de totale marktkapitalisatie sinds 23 oktober. Deze positieve beweging heeft tot gevolg gehad dat er voor meer dan $400 miljoen aan posities is geliquideerd. Opvallend genoeg kwam meer dan $300 miljoen hiervan van short sellers die gokten op dalende prijzen.

Bitcoin (BTC) was de grote winnaar met een prijsstijging van meer dan 12% in slechts één dag. Short sellers in Bitcoin waren het zwaarst getroffen, met meer dan $180 miljoen aan liquidaties van de in totaal $222 miljoen aan BTC liquidaties. Ook Ethereum (ETH) liet de short sellers flink bloeden. Traders verloren $60 miljoen op één dag, waarvan $44 miljoen afkomstig was van speculanten die inzetten op dalende prijzen.

Interessant is dat het grootste deel van de liquidatie in de laatste 12 uur plaatsvond. In deze periode werd er voor $317 miljoen aan zowel short als long posities geliquideerd. Maar liefst 76% ($241 miljoen) hiervan was afkomstig van short sellers die hard werden afgestraft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws