Tweede waarschuwing random voetbal fan tokens

Tweede waarschuwing random voetbal fan tokens

Topvoetbalclub Arsenal FC krijgt een tweede waarschuwing van de Britse Advertising Standards Authority (ASA) over de promotie van haar Socios NFT's tijdens de 2022 Championship League. De reclameregulator vindt dat de voetbalclub tekort schiet in het bevestigen van de risico's die verbonden zijn aan NFT fan tokens en het verhandelen van ongereguleerde crypto-activa.

 

De Britse ASA waarschuwde de Arsenal Football Club omdat ze doorging met het promoten van haar Socios niet-fungibele fan tokens zonder de financiële risico's aan haar fans bekend te maken, volgens een nieuwe uitspraak van de ASA op 10 augustus.

De Britse reclamewaakhond verbood eerder advertenties van Arsenal Football Club op Facebook en op de website omdat ze reclame maakten voor de $AFC (Arsenal Fan Token). De advertenties vergaten te verduidelijken dat fan tokens alleen via Chiliz cryptocurrency gekocht kunnen worden.

Arsenal FC gelooft dat de NFT fan tokens fans echt iets extra's bied en dat niet eigenlijk net moderne ruilkaarten zijn. De fan tokens zijn waardevol geworden voor voetbalclubs om inkomsten te verwerven, en ook voor voetballers. Arsenal is namelijk zeker niet de enige met fan tokens. Socios heeft meer dan 100 partners in het voetbal, waaronder voetballers, clubs, en verenigingen. Verschillende voetbalclubs, waaronder Barcelona FC, Manchester City FC, Paris Saint-Germain FC, en Juventus FC hebben met Socios samengewerkt voor NFT fan tokens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws