Coinbase kiest voor Ierland als EU-Hub

Coinbase kiest voor Ierland als EU-Hub

Coinbase heeft Ierland gekozen als zijn regelgevende hub binnen de Europese Unie. Deze keuze komt een jaar voordat de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetten in werking treden, die het voor crypto-dienstverleners mogelijk maken om met één vergunning in de hele EU te opereren.
 

Coinbase, een van de grootste crypto-beurzen ter wereld, heeft Ierland aangewezen als zijn centrale hub binnen de Europese Unie (EU). Daniel Seifert, vice-president en regionaal directeur van Coinbase voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, verklaarde dat Ierland een gunstig politiek klimaat en een gerespecteerde regelgever heeft. Ierland is al de thuisbasis van technologiereuzen zoals Apple en Google, wat het land een logische keuze maakt voor Coinbase.

MiCA op de Horizon

Coinbase is van plan een vergunning aan te vragen onder de aanstaande Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving. Deze wetten, die eind 2024 van kracht worden, zullen het voor crypto-bedrijven mogelijk maken om met slechts één nationale vergunning in de hele EU te functioneren. Coinbase heeft al registraties verkregen in Italië, Nederland en Spanje en is van plan zijn bedrijfsmodel te diversifiëren tussen handels- en niet-handelsgebruik. Volgens Nana Murugesan, vice-president van internationale en zakelijke ontwikkeling bij het bedrijf, zal Coinbase dingen creëren die dagelijks kunnen worden gebruikt.

Murugesan heeft onlangs een ontmoeting gehad met de Centrale Bank van Ierland om de volgende stappen te bespreken. Het bedrijf heeft bijna 150 medewerkers in Ierland en is van plan om meer personeel aan te nemen, mede dankzij het belastingklimaat en het talent dat het land te bieden heeft.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws