Coinbase verliest dit kwartaal $ 1,1 miljard

Coinbase verliest dit kwartaal $ 1,1 miljard

US Coinbase rapporteerde een verlies van $ 1,1 miljard in het tweede kwartaal van 2022. Het bedrijf noemde een "snelle en brute" daling in de cryptomarkt als reden. Deze dalingen hebben uiteindelijk ook hun tol geëist van het handelsvolume en de inkomsten van Coinbase.

 

Twee keer is scheepsrecht 

Het verlies van $ 1,1 miljard in het tweede kwartaal van 2022 markeert het tweede opeenvolgende kwartaal van verliezen van Coinbase. Dit bedrag is tevens het grootste verlies sinds Coinbase genoteerd staat aan de Nasdaq in de Verenigde Staten. De resultaten, gedeeld in een aandeelhoudersbrief van 9 augustus, verrasten zelfs analisten.

"De huidige correctie komt snel en we zien dit duidelijk in het gedrag van onze klanten", aldus Coinbase in haar aandeelhoudersbrief. Het tweede kwartaal van 2022 was een "moeilijk kwartaal" voor Coinbase, met hoger dan normale handelsvolumes. De niveaus zijn met 30% gedaald en de transactie-inkomsten zijn met 35% gedaald.

"Beide statistieken worden sterk beïnvloed door veranderingen in onze klantactiviteit en markten, die worden aangedreven door macro-economische en kredietfactoren", vervolgt Coinbase. Dat laatste verwijst natuurlijk naar partijen als Celsius en Three Arrows, die met hun liquiditeitsproblemen het marktvertrouwen flink hebben geschaad.

 

De meeste verliezen door dalende prijzen

Een groot deel van het verlies van $ 1,1 miljard van Coinbase was te wijten aan afschrijvingen van crypto-activa als gevolg van dalende prijzen. Daarvoor moest Coinbase een negatieve $ 446 miljoen schrijven. Om de omzetdaling te compenseren, heeft Coinbase in juni al 18% van zijn personeel ontslagen en strenger geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Momenteel zijn de topprioriteiten van Coinbase de Coinbase Retail-app, Coinbase Prime, Staking, Coinbase Cloud en andere Web3-applicaties. Vooruitblikkend, verwacht Coinbase dat de "zwakte van de markt" in het tweede kwartaal zal voortduren in het derde kwartaal. Coinbase verwacht zelfs een verdere daling van het totale transactievolume en transacties per gebruik.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws