Roblox introduceert XRP als officiële betaalmethode

Roblox introduceert XRP als officiële betaalmethode

De online gamereus Roblox, met een indrukwekkende 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, heeft XRP verwelkomd als een legitieme betaalmethode. 


In deze nieuwe samenwerking speelt XRP de hoofdrol als betaaloptie, naadloos ondersteund door Xsolla. Xsolla is geen onbekende in het Roblox-universum; het bedrijf heeft de touwtjes stevig in handen als het gaat om in-game transacties. BitPay, een strategische bondgenoot in dit verhaal, faciliteert de soepele verbinding met crypto-wallets.

Het is belangrijk om de schaal van Roblox te begrijpen om de impact van deze ontwikkeling volledig te waarderen. Het platform is beschikbaar op alle belangrijke platformen — Windows, macOS, Android, iOS, Xbox One, en PlayStation 4. Dagelijks zijn er 65,5 miljoen actieve spelers, waarvan een verbazingwekkende 44% jonger is dan 13 jaar. In het eerste kwartaal van 2023 werd er maar liefst $773 miljoen uitgegeven aan in-game perks. 

Deze samenwerking tussen Roblox, Xsolla, en BitPay is geen toeval. Xsolla heeft al eerder zijn toewijding getoond aan het integreren van crypto in zijn betaalplatform. In augustus 2022 werd er een overeenkomst gesloten met Coinchange Financial en TradeZing, wat leidde tot een nieuwe NFT-betaaloplossing. En in september 2023 werd PayPal USD-betalingen geïntroduceerd, wat gemak biedt voor zowel verkopers als consumenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws