Mastercard rondt succesvol CBDC pilot af met de Australische centrale bank

Mastercard rondt succesvol CBDC pilot af met de Australische centrale bank

Mastercard heefg aangekondigd dat het een centrale bank digitale valuta (CBDC) pilotproject heeft afgerond met de Reserve Bank of Australia en het Digital Finance Cooperative Research Centre. 
 

Het pilotproject richtte zich op het testen van hoe geautoriseerde partijen, die zijn geverifieerd via know-your-customer (KYC) protocollen, CBDC's konden vasthouden, gebruiken en traden. Daarnaast werd er geëxperimenteerd met het kopen van een op Ethereum NFT door de piloot-CBDC vast te zetten en een equivalent bedrag aan op Ethereum gebaseerde gewikkelde munten te creëren.

Richard Wormald, president van Mastercard's Australazië-divisie, zei in een verklaring:

"Naarmate de digitale economie blijft rijpen, heeft Mastercard de vraag van consumenten gezien om deel te nemen aan handel op meerdere blockchains, inclusief openbare blockchains. Deze technologie heeft niet alleen het potentieel om meer keuze voor de consument te stimuleren, maar het opent ook nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen de openbare en private netwerken om echte impact te genereren in de ruimte van digitale valuta."

De Australische financiële dienstverlener Cuscal en blockchain technologiebedrijf Mintable waren ook partners in Mastercard's pilotproject.


Mastercard's CBDC Ambities

Dit is niet de eerste keer dat Mastercard interesse toont in CBDC's. Het bedrijf heeft al sinds 2020 interesse getoond en uitte in 2021 de ambitie om als private-sector partner voor CBDC's te functioneren. In augustus 2023 vormde het bedrijf zelfs een CBDC-programma met Ripple en Consensys.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws