VS zet 'Bitcoin mixer' Tornado Cash op de zwarte lijst

VS zet 'Bitcoin mixer' Tornado Cash op de zwarte lijst

Nog niet zo lang geleden waren cryptocurrencies de manier om anonieme transacties uit te voeren. Met een zogenaamde "mixer" kun je zelfs een stap verder gaan. Maar de overheid is hier niet helemaal blij mee en vandaag nemen ze grote stappen om ervoor te zorgen dat de crypto-industrie niet overspoeld wordt met criminaliteit. Nu heeft de VS een mixer op de zwarte lijst gezet.

 

Nog een Bitcoin-mixer verboden in de VS Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte het nieuws bekend in een persbericht. Populaire mixer Tornado Cash is nu verboden voor alle inwoners van de VS. Dit is niet de eerste keer dat mixers worden verboden, zelfs niet in de VS. In mei werd Blender.io verboden nadat de Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus Group Blender.io intensief had gebruikt.

Verschillende andere landen waren in het verleden niet bijzonder gastvrij voor blenders, maar de VS is al geruime tijd erg vergevingsgezind. Maar Tornado Cash wordt volgens het Amerikaanse departement ook regelmatig gebruikt door Lazarus Group en anderen. Volgens een analyse van Elliptic Connect zou bijvoorbeeld 41% van de tokens van de Axie Infinity-hack worden witgewassen met Tornado Cash. In totaal werd tijdens die hack voor ongeveer $ 625 miljoen aan munten gestolen.

Daar gaat de BTC-privacy

Door mixers simpelweg te verbieden, kunnen overheden voorkomen dat criminelen transacties op de blockchain maskeren, waardoor ze onvindbaar worden. De overheid wil transacties goed kunnen monitoren om criminaliteit minder aantrekkelijk te maken.

Maar tegelijkertijd heeft dit een grote impact op de privacy - je bezit het echt niet meer. Overheden zullen onvermijdelijk stappen ondernemen, schreef CoinDesk. Veel Europese landen hebben in dit opzicht vooruitgang geboekt. In 2019 sloot de Nederlandse FIOD zich aan bij Interpol om Bestmixer.io uit de lucht te halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws