Voormalige geliefde beschuldigt Sam Bankman-Fried (SBF) van fraude in de rechtbank

Voormalige geliefde beschuldigt Sam Bankman-Fried (SBF) van fraude in de rechtbank

Het tafereel in de rechtszaal was niets minder dan een drama toen Caroline Ellison, de ex-vriendin van de voormalige crypto-chef Sam Bankman-Fried (SBF), tegen hem getuigde. 

Op dinsdag confronteerde Caroline Ellison, de voormalige lover van Sam Bankman-Fried, hem in de rechtbank en verklaarde aan de jury dat hij verantwoordelijk was voor het besluit om miljarden te stelen uit de fondsen van FTX-klanten. “Hij leidde mij om deze misdaden te plegen,” verklaarde Ellison in de federale rechtbank van Manhattan tijdens haar getuigenis in een proces waar Bankman-Fried wordt geconfronteerd met criminele fraudeaanklachten na de verdwijning van $8 miljard van zijn nu failliete cryptocurrency-exchange in november 2022.

Ellison, 28, legde ook uit waarom haar aan-uit-relatie met de gevallen crypto-koning, 31, eindigde. Ze beschuldigde hem van emotionele afstand en zei dat hij niet genoeg aandacht aan hun relatie besteedde toen ze samenwoonden in een penthouse van $35 miljoen in de Bahama's.

"Er was een algemeen thema dat ik meer uit onze relatie wilde," vertelde Ellison aan de jury. “Ik had het gevoel dat hij afstandelijk was of geen aandacht aan mij schonk.”


Ellison, die nu fungeert als de stergetuige van de aanklagers, heeft een schuldig pleidooi ingediend voor haar rol in het schema en getuigt in de hoop op een mildere straf. Ze beschreef Bankman-Fried’s betrokkenheid bij het vermeende schema, zeggende:

“Hij was oorspronkelijk de CEO van Alameda, en daarna de eigenaar van Alameda, en hij leidde mij om deze misdaden te plegen,” 


Tijdens haar getuigenis onthulde Ellison ook dat Bankman-Fried, ondanks hun stormachtige romance, haar basissalaris van $200.000 niet verhoogde nadat hij haar had aangesteld om Alameda als co-ceo te runnen in oktober 2021. Echter, ze ontving wel een leuke bonus ter waarde van 20 miljoen dollar tijdens haar leiderschap van het fonds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws