Binance en Israël pakken gezamenlijk de financiering van Hamas via crypto aan

Binance en Israël pakken gezamenlijk de financiering van Hamas via crypto aan

De Israëlische autoriteiten en Binance hebben verschillende crypto-accounts die geassocieerd zijn met de militante organisatie Hamas bevroren. De beslissing volgt op een verrassingsaanval door de organisatie afgelopen weekend.
 

Volgens berichten heeft de cyber-eenheid Blade 433 van de Israëlische politie samengewerkt met het Nationaal Bureau voor Terrorismebestrijding (NCH), de Israëlische Autoriteit voor Effecten (ISA) en andere inlichtingendiensten om meerdere accounts te bevriezen. Deze accounts werden door Hamas gebruikt om donaties te werven via sociale mediakanalen.

"Volgens verdenkingen, met het uitbreken van de oorlog, initieerde de terroristische organisatie Hamas een inzamelingsactie op sociale netwerken, en riep het publiek op om cryptocurrencies op hun accounts te storten," aldus een politieverklaring.


De samenwerking met Binance werd bevestigd door Yi He, een van de medeoprichters van de exchange. Hij legde uit dat de focus van de bevroren accounts specifiek op Hamas ligt en niet op Palestina als geheel.

"Hamas is door de Verenigde Naties aangewezen als een terroristische organisatie. Daarom zal elke organisatie, inclusief banken en handelsplatforms, moeten meewerken aan het ontvangen van bevriezingsverzoeken. Dit is niet iets waar Binance zelf over kan beslissen," zei He.


In de aanloop naar de recente aanval toonden blockchain-analyserapporten aan dat aan Hamas gelieerde wallets in het afgelopen jaar $41 miljoen aan crypto-donaties hadden ontvangen. Bovendien hadden de Palestijnse Islamitische Jihad en zijn Libanese bondgenoot Hezbollah $93 miljoen ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws