Is de reddende engel van Coinbase dan toch Blackrock?

Is de reddende engel van Coinbase dan toch Blackrock?

Crypto exchange Coinbase is hard getroffen door de instorting van de bitcoin prijzen dit jaar. Het aandeel is tot nu toe in 2022 met 65% gekelderd. En de laatste winstcijfers van het bedrijf, die dinsdag na de slotbel worden verwacht, zullen waarschijnlijk beroerd zijn.

 

Wall Street voorspelt een daling van de inkomsten met meer dan 50% ten opzichte van een jaar geleden en verwacht dat Coinbase een verlies zal rapporteren van ongeveer $585 miljoen. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal van 2021 een winst van $1,6 miljard.

Toch zijn sommige beleggers hoopvol dat het ergste binnenkort voorbij kan zijn. Aandelen van Coinbase zijn in de afgelopen vijf handelsdagen met meer dan 30% gestegen.

De rally is deels te danken aan de recente opleving van de cryptoprijzen. Ethereum, bijvoorbeeld, is in de afgelopen week meer dan 8% gestegen. Maar er is nog een andere grote reden voor Coinbase's comeback.

Een partnerschap met Wall Street reus en iShares eigenaar BlackRock (BLK), dat eind vorig jaar - vóór de grote daling van aandelen en crypto's in 2022 - ongeveer $ 10 biljoen aan vermogen onder beheer had, kan ook helpen het beleggerssentiment voor Coinbase op te krikken.

De chefs van Coinbase begroetten het nieuws als "een opwindende mijlpaal" voor het handelsplatform, en voegden eraan toe dat "we vereerd zijn om samen te werken met een industrieleider en uitkijken naar het bevorderen van Coinbase's doel om meer toegang en transparantie te bieden voor crypto."

Ondanks de duikeling van de cryptoprijzen dit jaar, vinden veel grote financiële firma's nog steeds dat ze een actieve aanwezigheid op de bitcoinmarkt nodig hebben. Dus het partnerschap met BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, biedt Coinbase wat broodnodige validatie.


Eind goed al goed?

Maar het is misschien voorbarig om te zeggen dat het ergste voor het bedrijf voorbij is. In juni kondigde het bedrijf plannen aan om bijna 20% van het personeel te ontslaan, waarbij CEO Brian Armstrong waarschuwde voor een dreigende recessie en de mogelijkheid van een "crypto winter" die "een langere periode kan duren".

Er zijn ook andere zorgen. De Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of Coinbase klanten illegaal toegang kregen om sommige niet-geregistreerde crypto-effecten op zijn platform te verhandelen. Coinbase heeft dit botweg ontkend. De SEC beschuldigde onlangs ook een voormalige productmanager van Coinbase van handel met voorkennis.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws