SEC zal Bitcoin Spot ETF's waarschijnlijk snel goedkeuren, zegt voormalig BlackRock directeur

SEC zal Bitcoin Spot ETF's waarschijnlijk snel goedkeuren, zegt voormalig BlackRock directeur

Voormalig BlackRock managing director en huidige CEO van MarketVector Indexes, Steven Schoenfield, heeft voorspeld dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) Bitcoin spot ETF's zal goedkeuren binnen de komende drie tot zes maanden. De voorspelling werd gedaan tijdens een paneldiscussie op CCData's Digital Asset Summit.

Schoenfield's recente opmerkingen weerspiegelen een opmerkelijke verschuiving in de benadering van de SEC van Bitcoin en digitale assets. Hij verklaarde: "In plaats van de hele lijst volledig af te wijzen, hebben ze om commentaar gevraagd, wat een marginale maar significante verbetering is in de dialoog." Zijn huidige inschatting is optimistischer dan zijn vorige, waarin hij dacht dat de industrie "negen tot twaalf maanden" zou moeten wachten op goedkeuring.

Reacties en gevolgen voor de industrie

De opmerkingen werden gemaakt in reactie op Martin Bednall, een andere voormalige directeur van BlackRock en huidige CEO van Jacobi Asset Management, die suggereerde dat de SEC waarschijnlijk alle ETF-aanvragen tegelijk zal goedkeuren om te voorkomen dat een bedrijf een first-mover voordeel heeft. Dit zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de bredere cryptomarkt en vooral voor grote institutionele spelers zoals BlackRock, dat al een sterke staat van dienst heeft bij de SEC voor ETF-goedkeuringen.

BlackRock, dat 9,42 biljoen dollar aan assets onder beheer (AUM) beheert, is klaar om goedkeuring te krijgen gezien zijn indrukwekkende geschiedenis van een 575-1 succespercentage bij de SEC voor ETF's.

Het rimpeleffect van de rechtszaak tegen Grayscale

Schoenfield noemde ook de recente rechtszaak tegen Grayscale, die de SEC verloor. Dit kan mogelijk deuren openen voor de Grayscale Bitcoin Trust om over te gaan in een ETF, waardoor de opties voor beleggers verder worden uitgebreid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws