Miljardair Mark Cuban uitgesproken over digitaal vastgoed

Miljardair Mark Cuban uitgesproken over digitaal vastgoed

De "Shark Tank" ster sprak zondag met het crypto YouTube kanaal Altcoin Daily over een reeks onderwerpen, waaronder de haalbaarheid - of het gebrek daaraan - van het kopen van virtueel eigendom in de metaverse.

 

"Het ergste is dat mensen op deze plaatsen serieus onroerend goed kopen," zei Cuban, zoals Fortune eerst opmerkte. "Dat is gewoon de domste shit ooit".

Bedrijven als Sandbox - waar rapper Snoop Dogg's eigen metaverse woont - en Decentraland verkopen digitale stukken land aan gebruikers die de ruimte dan kunnen kopen, verkopen of verhuren, of gebruiken om virtuele bouwwerken te bouwen. 


Wat metaverse grond waarde geeft zijn, in theorie, dezelfde twee principes van fysiek onroerend goed: schaarste en ligging. Deskundigen vertelden Insider in januari echter dat dat niet opgaat voor de metaverse omdat je schaarste niet kunstmatig kunt invoeren.

Dat is een idee dat Cuban ook deelt.

"Het is niet eens zo goed als een URL of een ENS, want er zijn onbeperkte volumes die je kunt maken," vertelde Cuban aan Altcoin Daily, verwijzend naar Ethereum naming service domeinen die dienen als leesbare crypto-portemonnee adressen, die een lucratieve markt zijn geworden.

In plaats daarvan is virtueel land meer een levensvatbare investering voor merken als Adidas en Nike die sociale ervaringen willen bouwen, vertelde Janine Yorio, de CEO van het metaverse vastgoedbedrijf Republic Realm, aan Insider in januari. En het is nog steeds meer een risicovolle belegging dan dat het iets is dat lijkt op investeren in fysiek onroerend goed.

In theorie zal de metaverse een overweldigende digitale wereld zijn waar mensen kunnen deelnemen via digitale avatars, terwijl ze aan de echte wereld gebonden zijn met AR brillen en VR headsets. Maar ondanks de jarenlange hype is het nog lang niet zover dat het werkelijkheid wordt, en het heeft sinds november 2021 een dip in belangstelling en verkoop gezien, samen met de rest van de crypto-wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws