Ondezoek: Hackers groep Lazarus betrokken bij 900 miljoen aan crypto misdaden

Ondezoek: Hackers groep Lazarus betrokken bij 900 miljoen aan crypto misdaden

Elliptic heeft een rapport onthult waarin alarmerende statistieken naar voren komen over de hoeveelheid illegale of risicovolle fondsen die zijn witgewassen via cross-chain- en cross-asset-diensten. Naarmate de cross-chain-technologie aan populariteit wint, lijkt deze steeds meer te worden uitgebuit voor illegale activiteiten, wat zorgen baart binnen de crypto-gemeenschap.


Wat zijn cross-chain en cross asset diensten?

Cross-chain cross-asset diensten zijn technologieën die verschillende blockchains met elkaar verbinden en uitwisseling van informatie tussen hen mogelijk maken. Ze stellen gebruikers in staat om cryptocurrency, niet-fungibele tokens (NFT’s) of andere digitale activa tussen blockchain-netwerken te versturen. Dit betekent dat als iemand bijvoorbeeld 100 dollar in USD Coin in zijn Ethereum wallet heeft en het nodig heeft voor een aankoop op het Polygon (MATIC) netwerk, een cross-chain bridge kan helpen om de USD Coin van de Ethereum wallet naar de Polygon wallet te sturen.
 

Verbluffende Bedragen Witgewassen

Het rapport schetst dat er vanaf juli 2023 $7 miljard aan illegale of risicovolle fondsen zijn witgewassen via cross-chain- en cross-asset-diensten. Alleen al tussen juli 2022 en juli 2023 werd $2,7 miljard witgewassen door cross-chain-criminele activiteiten. Deze cijfers overtreffen de eerdere schattingen van Elliptic, die voorspelden dat dit aantal zou stijgen tot $6,5 miljard tegen het einde van 2023.

De Noord-Koreaanse hackersgroep, de Lazarus Groep, wordt verantwoordelijk gehouden voor het witwassen van $900 miljoen via cross-chain-methoden. De groep staat als een belangrijke bijdrager aan de instroom van illegale fondsen in het cross-chain-ecosysteem.

Wake up call

Het rapport dient als een wake-up call voor zowel regelgevers als de crypto-industrie. De stijgende aantallen in cross-chain criminele activiteiten vragen om strenger toezicht en technologische oplossingen om deze trends in te dammen. Naarmate de cryptomarkt zich ontwikkelt, onderstreept het rapport het belang van het voorblijven op het gebied van begrip en bestrijding van de risico's die gepaard gaan met cross-chain-technologieën.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws